Під Радою знову неспокійно - на зміну прихильників новообраного президента Володимира Зеленського, які вимагали від народних обранців призначення дати інавгурації, прийшли представники Авто Євро Сили та оголосили список своїх вимог до парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Знай.ua з місця події.

Євробляхери вимагають від парламенту змінити правила розмитнення автомобілів на єврономерах, адже сьогодні цей процес у відсотковому еквіваленті складає 200-300% від вартості самої євробляхи.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Я вважаю, що основним джерелом влади у нашій державі є народ. Якщо народ вимагає - обранці мають реагувати на ці вимоги. Вони не є злочинні. Ми ж не вимагаємо відмінити абсолютно всі платежі. Ми говоримо про акциз. Це є державне регулювання, яке захищає внутрішнього виробника. Але на сьогоднішній день я можу констатувати той факт, що внутрішнього виробника автомобілів в Україні немає", - відзначає учасник акції.

"Уся та ієрархія злочинців, які вписалися у процес розмитнення, призвели до того, що розмитнення коштує 200-300 % від вартості автомобіля. Це нонсенсна цифра, яку ви не побачите у жодній країні світу", - резюмував власник авто на єврономерах.

Варто відзначити, що на майданчику під Радою зібрався кількатисячний натовп. Представники АЄС не збираються розходитися, поки не побачать реакцію парламенту на їх вимоги.

Крім того, керівник АЄС звернувся до новообраного президента Володимира Зеленського - наразі відомо те, що євробляхери чекатимуть його під Верховною Радою.

Нагадаємо, у вівторок, 14 травня, сотні підприємців прийшли під КМДА - вони вимагають у Віталія Кличка припинити незаконні схеми та здирництво із бізнесменів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у вівторок, 14 травня, сотні прихильників новообраного президента Володимира Зеленського прийшли під Верховну Раду - люди вимагають від народних обранців визначитися із остаточною датою інавгурації.

Активісти доповнили спітчі обурення з приводу інавгурації Зеленського плакатами:"Поробанда - звільни дорогу", "Досить знущань! Призначте інавгурацію Зеленського" та наголосили, що виконувати волю народу - головна функція депутатів.

Також Знай.ua писав про те, що Оболонський районний суд присудив новообраному президенту Володимиру Зеленському штраф у розмірі 850 гривень з причини демонстрації бюлетеня при проведенні голосування у другому турі виборів 21 квітня.