В держбюджеті браку єкоштів на підвищення зарплат освітянам.

Про це повідомили у Міністерства освіти у відповідь на численні звернення колективів та профспілкових організацій закладів освіти.

У освітньому відомстві також наголошують, що відповідно до згаданої статті закону "Про освіту", яка встановлює зарплату педагогічного працівника найнижчої кваліфікації на рівні трьох мінімальних зарплат. А посадові оклади педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії мають підвищуватись не менше ніж на 10%.

гроші

"За обрахунками Міністерства освіти і науки для впровадження в дію положень цієї статті Закону з 1 січня 2019 року необхідно додатково передбачити у Державному бюджеті 235,7 млрд гривень", – повідомляють у відомстві.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Таким чином, Кабмін має до 2023 року здійснювати щороку поетапне підвищення зарплат педагогам.

школа

За даними Міносвіти, у 2019 році на покриття витрат на сферу освіти, а саме заробітні плати працівникам, мали б виділити 102,4 мільярди гривень, однак в державному бюджеті цих коштів немає.

"За обрахунками Міністерства освіти і науки для впровадження в дію цієї норми Закону з 1 січня 2019 року необхідно додатково передбачити у Державному бюджеті 102,4 млрд гривень. Джерела покриття цих витрат у бюджеті країни відсутні", – підкреслили у Міністерстві освіти і науки.

Разом з тим, у Профспілці працівників освіти і науки висловили категоричну незгоду з зазначеною позицією МОН та наголошують, що дії освітнього відомства не узгоджуються з домовленостями між міністерством і профспілкою.

Нагадаємо, Гройсман розповів у соцмережах українцям, як вони розбагатіють. Українці йому одразу ж відповіли: "Ти втираєш якусь "дічь"

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, яку суму зарік пересилають до України заробітчани. Україна в рейтингу доходів трудових мігрантів опинилась на 12 місці.

Також Знай.ua писав про те, що у Польщі розпочались жорсткі перевірки щодо роботодавців та законності працевлаштування заробітчан.