Через кліматичні зміни спекотна погода в Україні починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня. Однак, затяжних дощів чекати не варто, а в липні почнеться справжня спека — до +32+34 градусів.

Цю інформацію повідомив синоптик Леонід Горбань в коментарі журналістам.

Похолодання та дощ

Він зазначив, що червень в Україні почнеться з дощів і прохолодної погоди. У західних областях температура становитиме +15+17 градусів, а в центральних областях та на сході трохи більше — +17+19 градусів тепла. А вже з 6 червня буде різкий стрибок температури вгору — до +22+26 градусів.

16−17 числа в Україну прийдуть сильні зливи з градом та шквальний вітер. Взагалі червень цього року буде теплий, навіть гарячий, а дощів у другій його половині не передбачається. 14−15 червня розпочнеться спека — до +27+32 градусів.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Дощова погода

"З 17 червня почнеться друга хвиля похолодання — стовпчики термометрів опустяться до +21+24 градусів. Така погода протримається до кінця місяця, а 28−29 червня місцями можливі легкі літні дощі". Леонід Горбань

Липень буде дуже спекотним в цьому році. Місяць також почнеться з прохолодної погоди, яка затягнулася ще з останніх чисел червня. А вже з 6−7 числа повернеться сильна спека +27+32 градуси, яка затягнеться мінімум на тиждень — до 17 липня.

18−20 липня прийде легке похолодання до +19+24 градусів і дощі, через що повітря буде свіжим. Однак, 22 числа стовпчики термометрів знову піднімуться до +34 градусів і така аномальна спека протримається до кінця місяця. Незначні опади українцям варто чекати на початку місяця — 4 і 8 липня і в кінці — 27−28 числа.

Останній місяць літа, серпень, почнеться спекою — +24+32 градуси, що затримається на півтора тижні. Вже з 10 серпня температура почне різко падати до +19+22 градусів і нижче. Закінчиться літо в Україні прохолодною погодою і дощами.

Раніше Знай.uа повідомляв, у другу неділю травня українці разом з усім світом святкують День матері 2019. У цей час прийнято вітати всіх мам і дякувати за все, що вони роблять.

Також Знай.uа писав, у середу, 8 травня, Кабінет міністрів України прийняв Указ чинного президента Петра Порошенка про День батька.