У Харкові активісти звернулися до Служби безпеки України через те, що мер міста Геннадій Кернес агітує за повернення декомунізованому проспекту старої назви

Про це на своїй сторінці у повідомляє харківський активіст Іван Ветров.

Зокрема, чоловік звернувся до СБУ з проханням розслідувати агітацію міського голови Харкова Геннадія Кернеса за перейменування декомунізованого проспекту і повернення старої назви.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

"Вчора Дмитро Олексійович (колишній депутат Харківської міської ради Дмитро Маринін – ред.) звернувся до Начальника СБУ генерала Носач А.В. (начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Носач – ред.), і дуже оперативно внесено в ЄРДР кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 КК України (пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів). Якщо що, там від п'яти до десяти років в'язниці з конфіскацією", - написав активіст.

Варто нагадати, що скандальний мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що поставить на голосування міськради питання про повернення радянської назви проспекту Григоренка - на честь маршала Жукова. Зокрема, він розповів, що ще не знає яке рішення прийме після голосування за відповідне питання. Проте тут же додав, що зобов'язаний поставити на голосування важливе питання місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Андрій Білецький розкритикував Геннадія Кернеса і обрушився на сепаратистів з новою силою. Він згадав про те, як "антиукраїнська сволота" зраділа ураження Порошенко і заявив про її реванш.

Як повідомляв "Знай.ua" український інститут національної пам'яті нагадав меру Харкова Геннадію Кернесу про кримінальну відповідальність у разі перейменування проспекту Петра Григоренка. Раніше проспект Петра Григоренка мав іншу назву на честь маршала Георгія Жукова. Однак у зв'язку з декомунізацією назву змінили. Та на сайті мерії з'явилася петиція, щоб повернути проспекту попередню назву. Вона вже набрала необхідну кількість голосів.

Також "Знай.ua" писав, що багато чиновників і політичних діячів активно ведуть сторінки в соціальних мережах, де публікують свої справжні і майбутні звершення, що також стосується і голови Харкова Геннадія Кернеса. Напередодні 9 травня він розмістив на своїй сторінці у Facebook пост, який привернув увагу багатьох користувачів мережі.