Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс валют на неділю, 12 травня. Так, офіційний курс "вічнозеленого" впав на 4 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем і зупинився на рівні 26,20 грн/долар. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Нацбанк

Варто відзначити, що американська валюта не опускалася так низько з 17 липня 2018 року. Крім того, євро також подешевшав на дві копійки.

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

- 100 доларів США - 2620,5887;

- 100 євро - 2942,9211.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

При цьому курс долара на п'ятницю, 10 травня становить 2624,955 гривень за 100 доларів. Курс європейської валюти склав 2940.4746 за 100 євро.

Раніше повідомлялося, що комітет з монетарної політики (КМП) Національного банку України розповів про виникнення нових ризиків у результаті судових рішень про неправомірність націоналізації Приватбанку і нових позовів його колишніх власників.

У підсумках дискусії членів КМП про рівні підсумкової ставки йдеться, що рішення про неправомірність націоналізації Приватбанку і нові позови його екс-власників можуть дискредитувати заходи щодо забезпечення стабільності, прозорості та ефективності банківської системи. Крім того, вони створюють загрози фінансової стабільності.

У повідомленні сказано: "Крім того, в умовах політичної невизначеності актуальним залишається також ризик для збереження незалежності НБУ, що є фундаментом для посилення довіри бізнесу і населення до рішень щодо монетарної політики та банківського нагляду".

Нагадаємо, протягом найближчих 3 років темпи зростання номінальних зарплат в Україні впадуть нижче 10%. Про це йдеться в Інфляційному звіті Національного банку України.

Раніше Знай.uа повідомляв, що незабаром в Україні значно подорожчають алкогольні напої і тютюнові вироби. Ціни зростуть майже на 20%.

Також Знай.ua писав, завдяки здешевленню газу на спотовому ринку в ЄС, очікується, что тарифи на газ для населення будуть адаптовані.