Уперше за списками кількох польських партій на виборах до Європарламенту в травні балотуватимуться також мігранти з України.

Про це зазначається у матеріалі "Друзі Путіна, нотаріус та феміністка: хто з українців Польщі балотується до Європарламенту".

Наразі вже відомо, що до Європарламенту намагаються потрапити четверо вихідців з Украхни, які вже мають громадянство Польщі.

Відомо, що у свої списки українців взяли партіх, які стоять на доволі неоднозначних позиціях. Йдеться про ліву партію "Весна" і праворадикальну "Конфедерація".

Європарламент

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Так, у списку націоналістичної "Конфедерації" опинилась уродженка Донецької області Лілія Мошечкова, яка серед української громади Польщі відома тим, що збирала допомогу для бойовиків "ЛДНР".

Більше того жінка не соромилась проросійської риторики та назвала війну в Україні - "громадянською". Крім того разом з іншим скандальним європарламентарем відвідувала анексований Крим.

Також відомо, що іншим мігрантом, який намагається потрапити Європарламенту є Володимир Осадчий, політична кар'єра якого розпочалась відразу ж після незаконної анексії Криму. Відомомо, що Осадчий так само, як і Мошечкова, співпрацює з афілійованими з Кремлем установами і виступає у прокремлівських медіа.

У свою чергу ліва партія "Весна" бере у свій список Оксану Литвиненко, яка родом із Луганська та Лілія Твардош.

Нагадаємо, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розповів про очікування від новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", Росія може стати головним переможцем виборів до Європейського парламенту. Москва готується до виборів в ЄП, які відбудуться 23-26 травня, щоб відновити свою позицію в Європі. Ніхто так не чекає на майбутні європейські вибори, як президент Росії Володимир Путін – зазначають європейські ЗМІ.

Також "Знай.ua" писав, що депутати Європейського парламенту різко засудили дії Росії через роздачу паспортів на окупованих територіях України.

Україна може зруйнувати нафтову монополію Росії - Тишкевич