В Україну у вівторок, 7 травня, прийде потужний циклон Xerxes, який принесе з собою чергову порцію похолодання та дощів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українського народного синоптика Наталки Діденко, яке експерт опублікувала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Дощі

Так, за її словами, у західних областях країни очікуються сильні опади. У східній частині України утримається суха сонячна погода. Температура повітря, за словами Діденка, продемонструє неймовірний контраст. На Заході буде холодніше, максимально всього + 5 + 12 градусів, в Карпатах + 1 + 5 градусів. На Сході — тепло, вдень +20 + 26 градусів.

"Подекуди, в районах Прикарпаття, можливий мокрий сніг", - попередила синоптик.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

На решті території + 12 + 18 градусів, у центральних областях місцями до +20 градусів. Вітер буде віяти з північно-заходу, поривчастий, до сильного. На Сході напрямок вітру — південно-східний і м'якше. У Києві вівторок буде з дощами і поривчастим вітром.

Температура повітря в столиці найближчої ночі + 10 + 12 градусів, вдень +15 + 17 градусів. Гойдалки з градусами триватимуть: у Києві 8 травня похолодає до + 10 + 13, 9 травня потеплішає до + 15 + 17-ти. Тим, хто збирається в Карпати, за словами Діденка не зайвим буде взяти пуховик і лижні черевики.

"Словом, корвалол, нурофен та іншу подібну "смакоту" краще не вживати, однак можна тримати неподалік", - порадила синоптик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 7 травня, у більшості областей супроводжуватиметься дощами і грозами. Також з західних областях починається похолодання, але в Центрі воно відчувається не так сильно, а на Півдні і на Сході поки ще тепло. Крім опадів, на українців чекає ще і сильний поривчастий вітер. На Заході у вівторок холодно, волого, по всим областям очікуються дощі, але без гроз. Температура в західних областях вдень від +8 до +14 градусів, а вночі від+5 до+8 градусів. Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Нагадаємо, яке свято 7 травня: чого не можна робити в цей день.

Як повідомляв Знай.uа яке свято 7 травня: що потрібно обов'язково зробити в цей день.

Також Знай.uа писав, 7 травня: яке сьогодні свято — історія та традиції.