Православна церква звернулася до всіх українців з проханням відмовитися від пластикових квітів на кладовищах, адже вони "не тільки екологічно шкідливі, але й не мають нічого спільного з християнською вірою, і не допоможуть померлим в осягненні Царства Небесного".

Цю інформацію повідомила прес-служба ПЦУ на своїй сторінці в Facebook.

"В поминальні дні українці вшановують пам'ять своїх рідних і несуть на їх могили штучні квіти, не замислюючись над тим, яку небезпеку вони собою уособлюють. Після спалювання пластикових квітів та вінків виділяється велика кількість токсичних речовин, розкладання яких у ґрунті триває протягом сотень років. Слід пам'ятати, що пластикове сміття - це, перш за все, шкода для навколишнього природного середовища, створеного Богом, і небезпека для здоров'я і життя людей". йдеться в повідомленні

Крім того, в ПЦУ підкреслили, що кращим проявом пам'яті і любові до померлих близьких будуть "відкриті серця і щира молитва за упокій душі".

Популярні новини зараз

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Нагадаємо, що українцям настійно рекомендують відмовитися від штучних квітів і вінків. Про це повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України

Збиток, який щорічно пластикові квіти і вінки приносять всьому світу, надзвичайно великий.

"Закликаємо вас не купувати пластикові квіти та вінки. На жаль, така практика існує в усіх регіонах України. Альтернативою пластику можуть бути вінки з живих хвої та квітів, живі квіти, висаджені у грунт, газонна трава, сухі квіти і свічки".

Раніше ми писали, що батьківські суботи – це дні особливого поминання померлих рідних і близьких.

Батьківські дні 2019 випадають на інші дати, ніж, приміром, у минулому, так як їх дати пов'язані з днем святкування Великодня, тобто дати батьківських субот з року в рік змінюються.

Також ми писали, що хлопець прихистив вагітну собаку і був шокований тим, що побачив через місяць.

Знай.ua нагадує: несподіваний порятунок для важкохворої дівчинки, яка була приречена на в'язницю в чотирьох стінах