Стало відомо, що ватажка «Комуністичної партії ДНР» Бориса Літвінова не пустили на сцену під час заходів на площі Леніна в Донецьку нагоди Дня праці 1 травня. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ невизнаної «республіки».

Так, комуністи взяли участь у загальноміській ході і мітингу. За словами Літвінова, між «Компартією» та організаторами заходів була домовленість, що про участь «КПДНР» буде оголошено зі сцени, а йому нададуть слово для виступу, чого так і не сталося.

«Коли мітинг профспілок закінчувався і почався вже комуністичний мітинг, кілька юнаків у спортивному одязі взяли в кільце Бориса Літвінова, не даючи йому виступити перед товаришами. У результаті сталася бійка між комуністами і молодиками, які незабаром відступили», — вказується в повідомленні.

Після цього Літвінов виступив перед прихильниками, які зібралися навколо нього на площі. Літвінов звинуватив угруповання «ДНР» у нібито перешкоджанні діяльності місцевої «Компартії».

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Показати ще

«Нам майже не дають можливості заявити про себе, нам забороняють організовувати демонстрації, мітинги, але скажемо! Нинішня влада — не народна! Нинішня влада — не за це ми стояли навесні 2014 році!» — заявив головний комуніст «ДНР».

Про інцидент з недопуском Літвінова на сцену також написав Telegram ватажок батальйону бойовиків «Схід» Олександр Ходаковський. За його словами, Літвінову перешкоджали «дружинники», загони яких нещодавно створили у ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна.

«Мене обурює суто людська сторона події — влада вербує молодь для вирішення політичних завдань. Дурну, незрілу, нездатну розпізнати — погано чи добре вони чинять. Просто тупо виконавчу і ту, що тягнеться до насильства», — написав Ходаковський.

Нагадаємо, що помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова зняли з посади головного куратора так званих "ЛНР" і "ДНР".

Як повідомляв портал Знай.uа, у середу, 1 травня, в десятках міст Росії пройшли масштабні антипутінські мітинги, в внаслідок яких було затримано майже сотню людей.

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі українським захисникам у зоні проведення Операції Об'єднаних сил за рік вдалося відвоювати близько 24 км² території (хутір Вільний, Південне, Шуми).