На Донбасі українським захисникам в зоні проведення Операції Об'єднаних сил за рік вдалося відвоювати близько 24 км² території (хутір Вільний, Південне, Шуми). Варто зазначити, що ЗСУ не вдалося порушити Мінські домовленості.

Про це стало відомо завдяки зверненню командувача ООС генерала-лейтенанта Сергія Наєва.

Командувач військами ООС перерахував найважливіші перемоги за цей час.

"Серед наших найбільших досягнень, в першу чергу, слід зазначити примус ворога до зменшення інтенсивності вогню і, внаслідок цього, зменшення кількості втрат з нашого боку. А також зниження рівня злочинності в регіоні, будівництво мостів, сприяння в будівництві доріг і лікарень, створення належних умов для життя цивільного населення", – підкреслив він.

ЗСУ

Популярні новини зараз

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Наєв пообіцяв, що бійці ОС продовжать боротьбу за перемогу на Донбасі.

"Низько вклоняємося подвигу тих, хто поклав своє життя заради нашої Батьківщини. Ми пам'ятаємо кожного з Вас. Ви назавжди залишитися у наших серцях", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чехії суд завершує розгляд справи капрала армії Чеської Республіки Еріка Ешту. Відомо, що чоловіка звинувачують у тероризмі. З'явилася інформація, що на суді вже свідчив офіцер чеських Збройних сил Іво Зелінка, який розповів, що до вступу в чеську армію капрал чотири тижні воював на боці путінських бойовиків "ДНР" в Україні. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Idnes.

Варто нагадати, що на тимчасово окупованому Донбасі світле свято Великодня відзначили українські військовослужбовці. Бійці ООС взяли участь у великодніх богослужіннях, поласували пасками і святковою їжею, які їм передали українці, а також пораділи листівкам з листами і малюнками від дітей.

Нагадаємо, ЗСУ приведені в повну бойову готовність: донецькі бойовики можуть не дожити до Великодня.

Як повідомляв Знай.uа воїни нагадали українцям, для чого захищають Донбас: зробіть правильний вибір.

Також Знай.uа писав, экс-ватажок "ДНР" розповів, чому не окупував Київ: у мережі шукають, куди скинути грошей на лікування.