1 травня у місті Сокиряни Чернівецької області вдень випав шалений сніг.

Відповідне фото свого засніженого подвір’я виклала на своїй Facebook-сторінці місцева жителька Лариса Тулюлюк.

Жінка вже встигла розповісти, що до вечора снігопад почав танути. Проте користувачі мережі тут же розповіли, що сильно здивувались, коли помітили надворі раптову зміну погоди.

"16 година 01.05.2019 року м. Сокиряни", – написала вона.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Варто нагадати, що курортний острів Кіпр 21 квітня щедро засипало снігом. Як повідомляють місцеві ЗМІ, потужний снігопад поглинцв цілий гірський масив Тродос. Снігом засипало й найближчі міста та села. Наголошується також, що температура в горах опустилася до 5 градусів морозу.

У зв'язку зі щільним сніговим покривом на дорогах поліція острова ввела обмеження на рух транспорту в горах Тродоса.

Примітно, що для Тродоса така погода в квітні є аномальною. Зазвичай у горах Кіпру погода незначно відрізняється від температури на решті частини острова, а снігопади бувають тільки в зимові місяці. Найнижчою температурою, з 1991 року на Тродосе були -10,2 градуси.

Нагадаємо, американські вчені розробили революційний пристрій, що дозволяє отримувати електроенергію зі снігу. Наразі вже відомо, що пристрій можна встановити стаціонарно, або ж прикріпити на колесо велосипеда, чи підошву взуття.

За словами дослідники у 2019 році вже складно когось здивувати сонячними чи вітровими електростанціями, тому вони пішли далі і створили технологію, яка дозволить добувати електроенергію прямо зі снігу.

Як повідомляв "Знай.ua", на вихідних, 4-5 травня, в Україні буде тепла погода, але з опадами у вигляді дощу. Так, дощі пройдуть у західних регіонах, а також короткочасні опади будуть у північних і центральних областях. Температура повітря вночі становитиме 4-10 градусів тепла. 4 травня вдень буде +12...+18, а 5 травня - 7-13 градусів тепла.

Також "Знай.ua" писав, що у травні в Україну прийдуть відразу кілька хвиль похолодання, а також рясні дощі. Такий прогноз озвучив народний синоптик Леонід Горбань

Порошенко і Луценко винні, що Портнов та інші люди Януковича зараз без кримінальних справ. Буткевич