Українські інженери розробили екологічно безпечну плівку для упаковки товарів. Нею вже планують замінити пластикові пакети.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що матеріал складається з речовини рослинного походження, тому подібні пакети можна навіть з'їсти.

Відзначається, що звичайний пластик дуже сильно шкодить навколишньому середовищі. Тому вчені взялись створювати так звані еко-пакетики, проте і вони не до кінця розкладаються. Здебільшого вони складаються з кукрузного крохмалю з домішками пластика. Подібний виріб розкладається у природі півроку за певних умов.

Повністю замінити пластик може виключно плівка з рослин. Від води вона швидко розмокає і потім стає добривом.

Популярні новини зараз

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Проте український інженер-технолог з Сум Дмитро Бідюк досліджував желе, розлив трохи речовини на лабораторний стіл. До ранку воно і засохло і стало плівкою. Тоді він зрозумів, що нею можна замінити нерозкладний поліетилен.

Рослинна плівка буде дорожчі за поліетилен на 20-30%. І таку упаковку виробники готові випускати. Винахідник сподівається, що з розчинними пакетами українці зможуть ходити вже через рік. Але загорнути в неї, наприклад, курку - невідомо, коли зможуть.

"Треба додавати інші компоненти, які зроблять її більш жорсткою і стійкою до води", - сказав учений Дмитро Бідюк.

Нагадаємо, російський актор Анатолій Пашинін, який воював на Донбасі проти окупантів Путіна з 2016 року, розповів, як йому зараз живеться в Україні. Пашинін розповів, що в даний час перебивається випадковими заробітками, зокрема, розгрібає сміття перед будинками або працює вантажником.

Як повідомляв "Знай.ua", американські вчені з Флоридського Університету прийшли до висновку, що домогтися активного спалювання зайвих калорій можливо і без виснажливих фізичних навантажень.

Також "Знай.ua" писав, що одноразові поліетиленові пакети очевидно шкодять довкіллю. Проте вченим вдалося з'ясувати, що на даний момент вони можуть стати більш екологічним вибором, ніж паперові або тканинні.

Порошенко і Луценко винні, що Портнов та інші люди Януковича зараз без кримінальних справ. Буткевич