З 1 травня для українців буде доступна нова послуга. Відтепер можна буде змінити мобільного оператора зі збереженням свого номера. Докладну інструкцію дав виконавчий директор Українського державного центру радіочастот (УДЦР) Вадим Гулько, передає Обозреватель.

"Перше – переконайтеся у старого оператора, що ви ідентифіковані. Якщо ви контрактний абонент, то ви 100% клієнт ідентифікований. Якщо у вас pre-paid, ви купували, то тут хтось ідентифікувався, хтось ні. Якщо ви просто купили карту і користуєтеся, то треба піти до старого оператору, дати йому паспортні дані, щоб він сказав, що цей номер за ним закріплений", – пояснив виконавчий директор УДЦР.

Теоретично оператор може відмовити в переході, однак при наявності правильних документів така можливість зводиться до мінімуму.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Після цього ви можете змінити в онлайн-режимі, у мобільних операторів є свої програми, або через сайт, або піти до них в сервісний центр і сказати – я до вас хочу перейти, оформіть мені все, будь ласка. Далі всім займається оператор, до якої ви йдете – оформляє заявку, обробляє, веде технічне узгодження зі старим вашим оператором. Це вже всі його турбота. Ваше завдання сказати – я хочу перейти, наприклад, 15 травня. Оператор відзначає, коли ви хочете перейти до нього, і 15 травня організовує технічний перехід", – розповів він.

Так відмовити у переході оператор може в тому разі, якщо документи подав не той чоловік, на якого оформлений номер або в документах вказані неправильні дані.

Нагадаємо, обіцяний 5G в Україні буде працювати лише лічені тижні.

Як повідомляв Знай. ua, нові тарифи, монетизація субсидій і зміна мобільного оператора.

Знай. ua писав, що відомий туроператор вляпався по самі вуха.