При виборі м'яса для шашлику варто враховувати не тільки його вартість. Важливо знати кілька критеріїв, які дозволять вам приготувати найсмачніший шашлик на травневих святах.

ВИД М'ЯСА

Для шашлику найчастіше вибирають свинину. Вона досить м'яка і з неї неважко зробити соковитий шашлик. Обов'язково при виборі варто звернути увагу на колір: він повинен бути рожевим, жиру в м'ясі повинно бути мінімальна кількість. Краще всього брати ошийок.

Яловичину рідко вибирають для шашлику, так як це досить жорсткуватий вигляд. Краще вибирати м'ясо з більш світлим відтінком, якщо ви все ж вирішите вибрати цей вид м'яса.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

СВІЖІСТЬ

найважливіший критерій. Свіже м'ясо не має неприємного запаху, навіть найменший запашок – ознака неякісного продукту. Само собою на ньому не повинно бути зайвої рідини, слизу і крові.

М'ясо не повинно бути переморожені. Таке м'ясо навіть у гарному маринаді не перетвориться на смачний шашлик.

МАРИНАД

Ідеальний шашлик не вийде без смачного маринаду. Найбільш прості та ефективні маринади, на яких виходить м'який соковитий шашлик – на луці і мінералці. У першому варіанті потрібно взяти лука в два рази більше, ніж м'яса, порізати його і замаринувати в ньому хоча б на ніч.

Для того, щоб зробити маринад на мінеральній воді на 3 кг м'яса потрібно 1 літр мінеральної газованої води, 2 столові ложки соняшникової олії, сіль і перець.

Нагадаємо, що краще приготувати на травневі свята.

Як повідомляв Знай. ua, медики розповіли, які продукти слід негайно викинути після Великодня.

Знай. ua писав, у скільки обійдуться українцям травневі шашлики.