Зараз погода не тішить українців, адже на всій території країни йдуть дощі. Окрім цього у понеділок, 29 квітня, негода принесе також шквальний вітер. Через це синоптики оголосили штормове попередження.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Стихія розгуляється на Півночі, в Центрі України. А також у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській та Львівській областях. Синоптики також прогнозують сильні зливи.

Штормове попередження в Україні

У прес-службі ДСНС заявили про I рівень небезпеки ("жовтий"). Місцями очікуються шквальні пориви вітру до 15-20 м/с.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

В повідомленні Українського гідрометцентру кажуть, що у середньому температура повітря по країні складе від +11 до +16 градусів, однак в південних областях буде тепліше - від +18 до +23 градусів. У Києві у понеділок температура повітря складе близько +11... +13 градусів. Відносна вологість складає 95%. У столиці дощитиме. Вітер північно-східний, помірний.

штормове попередження в Україні

Варто зазначити, що штормове попередження синоптики оголошують в тому випадку, коли в населеному пункті незабаром очікується одне чи декілька з небезпечних погодних явищ.

До небезпечних погодних умов відносять вітер з поривами від 15 м/с, шквальний вітер, аномально високу температуру повітря, 5-й (максимальний) рівень пожежної небезпеки, зливу або затяжний дощ, при яких випадає певна кількість опадів за певний час (зокрема — гроза, град, лавинна небезпека).

Нагадаємо, синоптик Наталка Діденко розповіла, що на Великдень деяких областях України будуть опади, очікуються грози. Дощі пройдуться по західній Україні, а також у північній частині.

Як повідомляв "Знай.ua", найбільш довгоочікувана пора року – травень розпочнеться з теплої й ясної погоди. На початку місяця на нас чекає п'ять вихідних днів. Погода буде розташовувати до відпочинку на природі.

Також "Знай.ua" писав, що погода на травневі влаштує українцям пекельні випробування: страхітливий прогноз.