У травні 2019 року в нашій країні спостерігатиметься аномально висока температура повітря. Вона буде на 1-2 градуси вище середніх багаторічних значень.

Про це заявили в Укргідрометцентрі.

"Середня місячна температура (в травні 2019 - Ред.) Прогнозується 15-18 градусів, в гірських районах - 11-13 градусів, що на 1-2 градуси вище середніх багаторічних значень", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього у травні 2019 в Україні очікується велика кількість опадів. Найбільше їх прогнозують в Карпатах — до 134 мм, а на решті території держави - 34-89 мм, спрогнозували в Гідрометцентрі. Та за висновком синоптиків, такі показники знаходяться в межах середніх багаторічних значень.

Раніше повідомлялося, що червень стане аномально спекотним місяцем, температура повітря сягатиме шалених +30 градусів. При цьому буде кілька дощових днів. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

погода навесні

"Невеликі опади прогнозуються на початок червня. Там два періоду дощів - 2 і 7 червня. Взагалі цей місяць буде теплий, навіть жаркий, а дощів у другій його половині не передбачається", - вважає він.

Крім того Горбань додав, що така температура повітря "трохи невластива" для цього місяця.

"Температура буде доходити до + 29-32 градусів. У липні температури також будуть досить високими", - додав синоптик.

Нагадаємо, синоптик Наталка Діденко розповіла, що на Великдень деяких областях України будуть опади, очікуються грози. Дощі пройдуться по західній Україні, а також у північній частині.

Як повідомляв "Знай.ua", найбільш довгоочікувана пора року – травень розпочнеться з теплої й ясної погоди. На початку місяця на нас чекає п'ять вихідних днів. Погода буде розташовувати до відпочинку на природі.

Також "Знай.ua" писав, що погода на травневі влаштує українцям пекельні випробування: страхітливий прогноз.