У четвер, 25 квітня, стало відомо, що Верховний Суд відмовився оцінювати рішення Верховної Ради, яким вона підтримала звернення чинного президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомляється на сайті суду, передає Хвиля.

"Верховний Суд закрив провадження по справі за позовом релігійних організацій про скасування постанови Верховної Ради України від 19.04.2018", — вказується в повідомленні.

Так, в цей день Верховний Суд розглянув справу і прийшов до висновку, що вона не має жодних ознак справи адміністративної юрисдикції. В результаті суд прийняв рішення закрити провадження.

Варто відзначити, що на даний момент оголошено тільки резолютивну частину рішення, а повний текст постанови очікується протягом найближчих п'яти днів.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Раніше повідомлялося, що переможець президентських виборах Володимир Зеленський не має жодних планів щодо Томосу про автокефалію, які могли б негативно позначитися на церковному житті країни. Про це розповіла на прес-конференції радник Зеленського з правових питань Ірина Венедиктівна.

За словами представниці передвиборного штабу, політик зробить все можливе для захисту "досягнення" Києва.

Нагадаємо, що предстоятель Православной церкви України митрополит Епіфаній розповів про найбільші виклики перед новим президентом. За словами митрополита новий глава держави повинен покласти всі сили для збереження проєвропейського курсу і територіальної цілісності країни.

Як повідомляв портал Знай.uа, в українських школах реформують підручники з історії України для 11-го класу. Освітня реформа змінить "риторику" підручників. Зокрема повідомлялося, що з книг хочуть прибрати такі образливі слова, як "жиди", "цигани".

Також портал Знай.uа писав, що у штабі Володимира Зеленського заявили про підтримку Православної церкви України та історичності події надання Томосу. Проте Епіфаній зазначив, що нічого не чув про підтримку церкви з вуст самого Зеленського.