З 24 квітня водії можуть замовити і оплатити виготовлення індивідуальних номерних знаків онлайн, після чого отримати його в найближчому відділенні «Нової пошти», пише Хвиля.

Для того, щоб скористатися нововведенням, необхідно авторизуватися на Електронному кабінеті водія. Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». Далі в розділі «Замовлення ІНЗ» слід вибрати індивідуальний номерний знак, переконатися в його унікальності і перевірити зовнішній вигляд. Якщо номер вільний, система автоматично розрахує вартість замовлення ІНЗ.

Водій зможе вибрати один з двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення «Нова пошта» за 500 гривень або самостійне отримання в Головному сервісному центрі МВС в Києві (безкоштовно). Другий етап — автоматичне формування заявки на отримання ІНЗ, яка підписується власним кваліфікованим електронним підписом (КЕП). В останню чергу проводиться оплата ІНЗ.

Раніше для замовлення номерів автовласники мали мінімум три рази звертатися в головний або територіальний сервісний центр МВС: перший — щоб дізнатися про конкретний номерний знак, другий — щоб замовити виготовлення та підписати макет ІНЗ, і третій — щоб забрати замовлення. Це вимагало багато часу і коштів українців. Крім того, автоматизована система перевірки вільних комбінацій дає можливість виключити з алгоритму надання послуги людський фактор, і, відповідно, корупційну складову. Після отримання ІНЗ власник зобов'язаний у 10-денний термін перереєструвати ТЗ у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що протягом останніх днів на автозаправних станціях подорожчало паливо. Так, цінники на бензин і дизельне пальне в Україні виросли на 30-60 копійок за літр.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Кабмін вніс зміни в деякі постанови, пов'язані з порядком видачі водійських посвідчень, підготовки водіїв, а також акредитацію автошкіл.

Також "Знай.uа" писав, що після 23 травня в Україні почнуть штрафувати власників авто на єврономерах, які не встигли пройти митницю в термін, передбачений новим законом від листопада 2018 року.