Інноваційні розробки рухають світову економіку вперед, розвиваються нові технології і як результат - зявляються нові професії, які відітсняють деякі традиційні. Фахівці розповіли, які спеціалісти з нестандартними вміннями та навичками сьогодні дуже цінуються в Україні.

Які зміни чекають на український ринок праці та які професії прийдуть на зміну старим та незатребуваним, пише Politeka.

професії майбутнього

"Судячи з аналітики ринку праці, найбільша кількість вакансій було представлено для людей без кваліфікації — нашому ринку їх катастрофічно не вистачає. Але не одними "різноробочими". На ринок виходять і вакансії майбутнього. І, швидше за все, в найближчі роки наш ринок праці будуть рухати вперед ніші, що відносяться до 3D-технологій, — конструктори, дизайнери, інженери", — говорить HR-експерт сайту rabota.ua Тетяна Пашкіна.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

А ще в Україні стають затребуваними професії, що стосуються електромобілів та Інтернету речей.

Важливо відзначити, що інноваційних фахівців шукають і у відомствах, зокрема в Міністерстві охорони здоров’я. Вже є вакансії в таких напрямках, як нейромережі, молекулярна біологія, біотехнології.

За словами фахівця, якщо раніше такі посади могли дістатися через знайомих при пошукаїх роботи, то сьогодні все частіше можна натрапити на оголошення і на популярних ресурсах з пошуку роботи. І цілком ймовірно, що такі запити скоро стануть масовими.

В Україні вже зараз розвиваються професії майбутнього — цифрові юристи, кіберспортсмени і фахівці 3D-друку. Керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський вважає, що Україна поки відстає в цифровізації ринку праці. "Розрив може ще більше зрости, якщо наша країна не буде далі диджитализироваться і використовувати можливості четвертої промислової революції.

Мова йде про впровадження різних технологій в повсякденне життя, зокрема використання роботів, штучного інтелекту тощо. І тут потрібні будуть фахівці, які обслуговуватимуть ці технології.

І хоча наша країна поки що не може похвалитися успіхом на ринку професій майбутнього, втім у нас є перспективні молоді люди, які готові розвиватися в доному напрямку. І вже за 3-5 років ми можемо зробити гарний ривок у галузі ІТ.

Нагадаємо, українська заробтічанка отримала неабияку популярність у Португалії.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, вчені змогли вперше надрукувати надважливий орган для пересадки.

Також портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, яких професій не вистачає на вітчизняному ринку праці. Роботодавці готові на все.