Українським автомобілістам варто бути обережніше - адже автошахраї, яких зараз стало аж надто багато, полюють за довірливими водіями на кожному кроці.
Так, в Україні розгорнула діяльність злочинна група, яка нібито продавала автомобілі та сільськогосподарську техніку. Природно, такого товару не існувало, і вже близько двохсот українців залишилися без семи мільйони гривень.

Як повідомляють у прокуратурі Києва, угруповання діяло на території столиці, Запорізькій та Миколаївської областей. Керувала групою, яку входило близько десяти чоловік, 33-річна уродженка Миколаївської області. Зловмисники знаходили клієнтів через інтернет, пропонуючи техніку за низькими цінами.

Автшахраї в Україні

"Потенційних клієнтів, які приходили в офіс, менеджери схиляли до укладення договору купівлі-продажу транспортного засобу з обов'язковою передоплатою в від 30 до 50% від його вартості. Отримавши гроші, клієнтів на приводами відволікали, і давали на підпис договір, не має відношення до угоді. Лише згодом, ознайомившись з документами, постраждалі дізнавалися, що оплатили тільки послуги компанії або взяли у них кредит на до 600 тис. гривень", повідомляють у столичній прокуратурі. Таким чином з жовтня 2017 квітень 2019 учасники злочинної групи обдурили не менше 200 громадян і заволоділи їх засобами на суму 7 млн гривень.

Нагадаємо, достатньо лише смартфону: шахраї запустили "аферу по-українськи", жертвою може стати кожен.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще