В 2019 році в Україні можуть запровадити так звану 13-ту пенсію. Відомо, що вона призначена для тих, хто мало отримує, але багато працював. Український уряд вже проводить розрахунок: чи є гроші на збільшення бюджету Пенсійного фонду.

Так, березневий перерахунок пенсій дозволив збільшити середній розмір пенсії з 2,6 до 3 тис. грн. Підвищення торкнулося більшості пенсіонерів, але далеко не всіх. Так, близько 2 млн українців з повним стажем, замість підвищення виплати щомісячно, отримали разову виплату двома порціями по 1,2 тис. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання "Обозреватель".

пенсії в Україні

Гроші отримали за рахунок додаткового ресурсу від розмитнення "євроблях", однак глобально проблему це не вирішило. Після реформи при розрахунку пенсії зменшили роль стажу, в результаті близько 2 млн українців, які відпрацювали 35 років (чоловіки) та 30 років (жінки) все одно мають близьку до мінімальної пенсію. Тобто близько 1,5 тис. грн.

Пенсія в Україні

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Один з варіантів, який раніше озвучували в Міністерстві соціальної політики, – скористатись нормою закону, згідно з якою українці старше 65 років і з повним стажем повинні отримувати як мінімум 40% мінімальної зарплати. На даний момент це близько 1,7 тис. грн. Але і тут є кілька проблем. По-перше, від 60 до 65 років такі пенсіонери все одно залишаться з низькими виплатами. По-друге, щоб це збільшило рівень добробуту, в Україні повинна бути вища мінімальна зарплата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в травні 2019 року багато громадян нашої країни залишаться без субсидій, оскільки уряд готується до перепризначення виплат на оплату житлово-комунальних послуг. У Кабміні заявили, що це пов'язано із закінченням опалювального сезону.

Нагадаємо, в Україні різко підскочили ціни: великодній кошик буде без улюбленого продукту.

Як повідомляв Знай.uа перевірки, штрафи і відключення: українцям приготували комунальне пекло, подробиці нових правил.

Також Знай.uа писав, "Укрпочта" підвищує тарифи: до чого і коли готуватися простим українцям.