З 1 квітня в Україні триває операція "Пішохід". За перший тиждень патрульні Львівської області винесли 537 постанов на пішоходів.

Цю інформацію повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Так, з початку року у Львові відбулося 84 наїздів на пішоходів. 86 осіб травмовано, 6 — загинуло.

Журналісти міста розповіли, як проходить операція:

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Співробітники поліції спільно з журналістами вирушили на проспект В'ячеслава Чорновола, щоб провести спільний рейд і звернути увагу пішоходів які порушують правила дорожнього руху, переходячи дорогу в забороненому для цього місці."

Командир 1-го батальйону патрульної поліції Світлана Гірник розповіла, що за статистичними даними, значна кількість ДТП виникають з вини несвідомих пішоходів-порушників.

"Під час рейду патрульні склали чотири постанови на пішоходів за порушення ПРАВИЛ дорожнього руху. Як не дивно порушують правила в основному люди старшого віку. Вони мотивують свої дії тим, що так швидше, ніж іти до пішохідного переходу, хоча він - всього в 20 метрах".

Нагадаємо, українських водіїв чекають нові сюрпризи. Вступили в силу зміни до Правил дорожнього руху щодо електронної форми договорів страхування.

Починаючи з 3 квітня, водії не зобов'язані возити з собою паперовий примірник автоцивілки — його можна пред'явити з екрану планшета.

Патрульна поліція України

У зв'язку із зазначеними змінами, водій механічного транспортного засобу при собі повинен мати діючий страховий поліс (страховий сертифікат "Зелена картка") про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або діючий внутрішній електронний договір зазначеного виду обов'язкового страхування у візуальній формі страхового поліса (на електронному або паперовому носії).

Як повідомляв Знай. ua, українці продовжують розмитнювати автомобілі з еврономерами. Які моделі найбільше прижилися в Україні.

Знай.uа писав, що водіям пояснили, як отримати компенсацію за пошкоджене авто через ями на дорогах.