Національний банк України встановив офіційний курс валют на понеділок, 15 квітня. Так, гривня зміцнилася по відношенню до долара на 12 коппек і зупинилася на рівні 26,71 грн/долар. У той же час курс євро піднявся на 2 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у п'ятницю, 12 квітня.

курс валют

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

- 100 доларів США - 2671,3872;

- 100 євро - 3024,2774.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

При цьому курс долара на 12 квітня становить 2683,1419 гривень за 100 доларів, а курс євро становив 3022.2910 гривень.

Раніше повідомлялося, що за даними НБУ, в українських банках у березні 2019 року скоротилися гривневі депозити - на 1%, до 539,4 млрд гривень, а валютні - на 0,7%, до 13,4 млрд доларів в еквіваленті.

гроші

Фінансові експерти розповіли, що подібний рух грошових коштів має своє реальне і зрозуміле пояснення. Зокрема, вони відзначають, що у фінансових установах все менше коштів, адже у березні настала пора великої сплати податків.

ПриватБанк

"Депозити населення зросли, а корпоративні - знизилися. У березні платять деякі податки, - грошей у підприємств стає менше", - вважає головний аналітик Concorde Capital Олександр Паращій.

У свою чергу фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса закликав українців не пов'язувати це з поточними виборами президента.

Гроші

Нагадаємо, державний банк "ПриватБанк" знову опинився в епіцентрі скандалу - на цей раз конфлікт з клієнтом виник при оплаті послуги доставки вантажів "Нова пошта".

Раніше Знай.uа повідомляв, користувачам Приватбанку, які в Особистому кабінеті мали можливість оплачувати послуги через систему "Приват24", став тимчасово недоступний цей спосіб оплати.

Також Знай.uа писав, Нацбанк затвердив 20-ку банків-партнерів, з якими буде торгувати безготівковою валютою у другому кварталі 2019 року.