Українців масово косить смертельне захворювання, лікарі б’ють на сполох через кількість хворих на онкологію.

За даними Міністрества охорони здоров'я, щорічно в Україні фахівці фіксують 140 тисяч нових випадків онкологічних захворювань, - пише Politeka.

За останньою наявною інформацією, понад мільйон наших громадян мають таку проблему і з кожним днем ситуація лише погіршується.

За словами лікарів, у зоні ризику кожна шоста жінка і кожен четвертий чоловік. Українці, в свою чергу, найбільше бояться захворіти на рак через дороговартісне лікування, яке іноді можливе лише за кордоном, мається на увазі трансплантація тощо. Так, українка Вікторія зізналася, що за півроку боротьб з раком витратила 1,7 млн гривень. Але більшість українців не можуть дістати навіть і десятої частини грошей.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Залишаєшся ти один на весь світ. Світ віддаляється, ти немов стоїш на краю прірви", – зізналася вона в спілкуванні з журналістами.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонувати в Україні систему державного страхування онкохворих. Однак, цю програму можуть собі дозволити лише найбагатші країни в світі.

Так, Владислав Баргман, який працює сьогодні хірургом в університетській клініці в США, розповів, що його родині страховий поліс коштує 800 доларів в місяць.

гроші

У МОЗ зізнаються, що пролікувати всіх онкохворих українців за державний кошт не можуть, але з наступного року почнуть реалызовувати проект, згідно з яким найбільш поширені види пухлин оплатять з держбюджету. Але у скільки це обійдеться Україні, наразі не коментують.

"Ми не можемо дати, як у ресторані є страва, є ціна. Висічення пухлини шкіри займає 15 хвилин і 300 гривень. Рак стравоходу – коштує сотні тисяч гривень. Чим більше запущена стадія, тим дорожче лікуванн",- говорять спеціалісти.

Щоб знаходити пухлини на початку їх розвитку, для українців з групи ризику буде більше 20 безкоштовних діагностичних процедур. Призначати ці дослідження зобов’яжуть сімейних лікарів з 1 липня", – йдеться в сюжеті, підготовленому журналістами.

Нагадаємо, більше половини людей, що приймають біологічно активні добавки, піддають небезпеці своє здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені створили рецепт

Також Знай.ua писав про те, що американські дослідники розповіли всю правду про БАДи.