Виплати монетизованих субсидій в Україні, які почалися в березні, продовжаться в квітні і травні, а також в наступному опалювальному сезоні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час своєї робочої поїздки до Житомира, пише Хвиля.

Він підкреслив: «Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій та виплати відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, так як виплата «живих коштів» продовжиться в квітні і травні».

Павло Розенко

Крім того, віце-прем'єр зазначив, що в цілому по Україні монетизовані субсидії через Пенсійний фонд і Ощадбанк отримують близько 3,5 млн сімей, а щомісячна сума нарахування субсидій становить 5,7 млрд грн. Він назвав і середній розмір субсидії – на даний момент це 1680 грн.

Варто нагадати, що частина українців, які отримують субсидії, оплачує комунальні послуги несвоєчасно. Про це розповів голова асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус. Він зазначив, що у Київводоканалі рівень оплати від таких "монетизованих" субсидіантів становив лише 62%, а в Київтеплоенерго - лише 73%. З цих цифр можна зробити висновок, що не всі платять за комунальні послуги вчасно.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Павло Розенко

На думку експерта, той факт, що субсидії отримують лише найменш забезпечені люди, змушує їх зберігати ці гроші на власні потреби.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в квітні українцям доведеться заплатити податки раніше звичайного. Причина цього - велика кількість вихідних у зв'язку зі святкуванням Великодня, а також послідуючим за цим вихідним днем 1 травня, при цьому останній робочий день у квітні припадає на 26 число.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 1 травня 2019 року в Україні вступить в силу нова реформа у сфері ЖКГ, запрацює закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про житлово-комунальне господарство.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні найближчим часом переглянуть прожитковий мінімум. Це означає, що є вірогідність зростання мінімальних пенсій, деяких штрафів, зарплат чиновників, аліментів, а також податків на нерухомість.