Курсант херсонської морської академії Богдан Спориш ризикуючи життям рятував пасажирів судна, яке зіткнулося з баржею в порту Ікітос в Перу.

Про це в Facebook повідомив нардеп Гліб Загорій.

Зокрема, нардеп розповів, що український курсант проходив практику на одному з суден, коли саме сталась надзвичайна подія. Йдеться про зіткнення двох суден, коли у морському полоні залишились сотні моряків.

Богдан Спориш

"Богдан вирушив на практику. Проходив свою морську навчання на судні "ВВС ZARATE". Під час розвантажувальних робіт в порту Ікітос в Перу другий помічник капітана помітив на радарі, що одна з барж наближається до судна. Незважаючи на всі необхідні попереджувальні сигнали, баржа НЕ зупинилася. Сталося зіткнення і звичайно ж була піднята тривога. Команда у складі якої був і херсонський курсант Богдан Спориш, почала негайну евакуацію. у морській пастці опинилося 103 людини, серед них були і діти", - зазначив Загорія.

Популярні новини зараз

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Показати ще

Нардеп відразу ж розповів, що під час рятувальної операції у якій прийняв участь українець вдалося врятувати всіх постраждалих. При цьому моряк не вважає себе героєм та не говорить про свій подвиг.

"Всіх вдалося врятувати. Ніхто не постраждав. А Богдан Спориш проявив себе як справжній моряк! Сам себе героєм не вважає, каже, що просто працював з усією командою, щоб врятувати людей! Героїзм хлопця відзначив і капітан судна, на якому був Богдан і керівництво Херсонської морської академії, де навчається хлопець. Ось таких справжніх і сміливих хлопців виховують в Україні!", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, капітан другого рангу ВМС України Денис Гриценко, який утримується в СІЗО "Лефортово" добре себе почуває, читає багато книг, а також вивчає англійську мову, про що розповів його адвокат Микола Полозов.

Як повідомляв "Знай.ua", українські моряки опинилися в полоні нігерійських піратів, передає Морський інформаційний центр. Уточнюється, що заручників вивезли в невідомому напрямку. Їх доля залишається загадкою з суботи, 30 березня, коли стався цей жахливий інцидент.

Також "Знай.ua" писав, що у Вашингтоні міністрами закордонних справ країн-членів НАТО планується розглянути пакет військових заходів реагування на агресію Росії. Документ гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

Зеленського зупинить тільки смерть, у Порошенка немає шансів - Пальчевський