Відповідно до нових правил будівництва автопарковок на кожній з них повинно бути щонайменше 5% місць на нових з електрозарядками.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Державна будівельна інспекції прийняла надважливу постанову, яка вступить у дію лише з 1 липня 2019 року. Ця норма також передбачатиме, отримання відповідного дозволу на будівництво надсучасних автоматизованих гаражів.

Відповідно до прийнятої законодавчої норми відтепер не менше 5% паркувальних місць на новобудовах мають бути обладнані спеціальною зарядкою для електроавтомобілів. Адже з кожним роком в Україні доволі швидкими темпами збільшується саме цей вид транспорту. За попередніми прогнозами Мінрегіону, усі стоянки в Україні мають бути обладнані електрозарядками.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

При цьому за відкритими данними асоціації автомобільних виробників України лише за перший квартал поточного року в Україні стало на 1276 електрокарів більше, що на понад 70% більше ніж за аналогічний період минулого року. Найбільш популярним серед українців залишається Nissan Leaf. З січня по березень 2019 таких автівок на українських номерах стало на 678 більше.

Варто нагадати, що кожен європейський виробник починаючи з 2022 року буде зобов'язаний оснащувати автомобілі інноваційними системами безпеки.

Таким чином чиновники всього світу мають намір захистити всіх учасників дорожнього руху від ДТП, світова статистика яких трагічним чином зростає. Грубо кажучи, всі авто будуть оснащені так званими "чорними ящиками". Таке рішення ухвалила Європейська комісія 26 березня 2019 року, мовиться в прес-релізі.

Нагадаємо, умови сучасної конкуренції змушують укладати зовсім несподівані союзи між ворогуючими компаніями. Свіжий приклад — BMW і Mercedes. Два німецьких бренду спільно розроблять нову модель компактного EV, але кожен подасть авто по-своєму.

Як повідомляв "Знай.ua", експерти фірми Kelley Blue Book, що спеціалізується на оцінці старих машин, провели вельми корисний аналіз для фанатів "електричного" способу автомобільної життя.

Також "Знай.ua" писав, що японський виробник автомобілів Toyota розширить випуск авто з водневим двигуном.

Зеленський вже виграв вибори президента і увійде в світову історію політтехнологій - Антонюк