На полігоні в Одеській області пройшли успішні випробування крилатої ракети "Нептун". Вже зовсім скоро її поставлять на озброєння Воєнно-морських сил ЗСУ.

Про це у п'ятницю, 5 квітня, повідомив у соцмережах президент Петро Порошенко.

"Вітаю всіх з вдалими випробування крилатої ракети "Нептун", яка буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України", - написав гарант.

Крім того, Порошенко написав, що всі деталі "Нептун" виготовлені на україській підприємствах.

За його словами, ракети будуть використовувати також і сухопутними силами.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Як відомо, модернізована ракета "Нептун" має великий радіус дії. Так, за словами глави РНБО Олександра Турчинова, дальність польоту ракети досягає 300 км. Вона здатна вражати наземні і морські цілі, але головне її призначення - знищення кораблів противника.

ракета

Раніше повідомлялося, що путінського найманця спіймали при спробі прорватися в тил Збройних Сил України. Оперативна реакція і відвага військовослужбовців допомогли затримати і взяти в полон терориста гібридної російської армії. Повідомлення про це з'явилося у соцмережі прес-центру штабу Операції об'єднаних сил 5 квітня.

Розвідгрупа терористів близько 01:00 ночі намагалася увійти в тил позицій ЗСУ на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, у випадку, якщо раптом Російська Федерація нападе на Польщу, то Захід буде змушений застосувати проти агресора ядерну зброю. Із такою гучною заявою виступив екс-головнокомандувач Сухопутними військами Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак.

Раніше Знай.uа повідомляв, журналіст Юрій Бутусов заявив, що машина, яку підірвали на парковці біля гіпермаркету в Києві, належить офіцерові українських розвідслужб.

Також Знай.uа писав, українські оборонні підприємства освоїли виробництво нелетального електромагнітного озброєння, яке виводить з ладу ворожу електроніку.