Зменшити кількість аварій та грубих порушення правил дорожнього руху дозволить cистема балів, рейтингів та нових штрафів для водіїв змусять краще дотримуватися правил дорожнього руху та думати у першу чергу по безпеку на дорозі.

Про це пише портал "Акценти".

Як пояснив юрист Єгор Штокалов, пояснив, що повинна бути система рейтингів або балів, які дозволять при систематичному порушенні ПДР забирати у водіїв права. Після цього водія відправляють на перездачу іспиту або позбавляють прав на певний період часу.

На думку адвоката, до водіїв-порушників слід застосоввати більш жорсткі санкції, лише тоді вони будуть більш уважними та обережними на дорозі.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

На жаль, сьогодні, згідно чинного законодавства ми маємо максимальне покарання у вигляді штрафу та позбавлення водійських прав, якщо спіймали водія за кермом у нетверезому вигляді.

Як підкреслив юрист, не погано було б прирівняти до цього покарання, наприклад, певну кількість проїздів на червоне світло протягом року.

громадський транспорт

Також автоюрист вважає, що у кожного водія повинен бути свій рейтинг. Якщо водій допускає певну кількість порушень за обмежений проміжок часу, то будуть застосовані санкції – позбавлення водійських прав.

Нагадаємо, на українському авторинку з'явилась партія автомобілів Bajaj Qute, які вважаються найдешевшими у світі.Так, нове авто можна придбати всьогоза чотири тисячі доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про перевірку власників авто з іноземною реєстрацією. Навіть ті власники, які не користують авто, все одно не уникнуть гігантських штрафів за порушення митного законодавства.

Також Знай.ua писав про те, що власникам євроблях розповіли, як виявити слабкі місця в авто, щоб не потрапити в халепу та на великі гроші.