Під час президентських виборів 31 березня спостерігачі Комітету виборців України зафіксували низку фактів "протестного голосування". Про це розповів гендиректор КВУ Олексій Кошель, передає Укрінформ.

"Наприклад: у Хмельницькій області зафіксовано три факти псування виборчих бюлетенів, коли виборці показово псували бюлетені, розривали їх і, таким чином виявляли свій протест. У Черкаській області (ділянка 711077) виборець не дочекався черги до виборчої кабінки - розірвав бюлетень і пішов додому", - заявив Кошель.

За його словами, на одній з виборчих дільниць Закарпаття представники КВУ зафіксували випадок, коли через весь бюлетень було зроблено великого написа "Всіх розстріляти, крім кандидата...".

"Такого протестного голосування ми зустрічали досить багато, коли виборці викреслювали прізвища кандидатів, коли вказували ряд знаків мінус, коли розписували бюлетені в протестний настрій", - уточнив гендиректор КВУ.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Як повідомлялося раніше, українці не могли не помітити, що порівняно з минулими президентськими виборами впав рейтинг довіри до Порошенка. На попередніх президентських виборах у 2014 році Петро Олексійович набрав 54,7% голосів виборців, а в цьому році - 17% (за даними екзит-полів).

Нагадаємо, що під час брифінгу Анатолій Гриценко, який, за станом на 12:00 1 квітня, займає 5 місце за кількістю голосів, розповів про майбутні плани та "переформатування" під час парламентських виборів.

Як повідомляв портал Знай.uа, незважаючи на те, що мільйони українців на даний час перебувають за межами нашої країни, близько 55 тисяч громадян України за кордоном скористалися своїм правом вплинути на майбутнє своєї Батьківщини.

Також портал Знай.uа писав, що результати виборів 2019 станом на 14:37 показують перевагу Володимира Зеленського в першому турі. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи "Вибори" на табло Центрвиборчкому.