У неділю, 31 березня, у день виборів президента України поліція зафіксувала 649 порушень законодавства під час голосування, які пов'язані з виборчим процесом.

Про це заявив речник Національної поліції Ярослав Тракало на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Поліція продовжує нести службу із забезпечення публічної безпеки і порядку під час виборів Президента України. Загалом до ОГП залучено понад 135 тисяч поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії, працівників ДСНС, Держприкордонслужби та ДМС", - зазначив Тракало.

Правоохоронці відкрили 11 кримінальних проваджень. З них 4 події стосуються фальсифікації виборчих документів, 3 – порушення таємниці голосування, зафіксовано 2 випадки завдання умисних легких тілесних ушкоджень, 1 випадок перешкоджання здійснення виборчого права та 1 хуліганство.

Популярні новини зараз

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

Найбільшу кількість правопорушень станом на 15:00 зафіксували у Києві (76), Донецькій (66) та Харківських областях (61). 5 із 11 кримінальних проваджень відкрито у Дніпропетровській області.

"Для оперативного документування фактів порушення виборчого законодавства створено понад 1 тисячу слідчо-оперативних груп, до складу яких включено 4,5 тисячі поліцейських", - додав речник Нацполіції.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія оприлюднила явку виборців на президентських виборах 2019 року. За попередніми даними, станом на 11:00 в Україні проголосували 16, 33% виборців.

Як повідомляв "Знай.ua", українці по всьому світу обирають президента.

Також "Знай.ua" писав, в українській столиці в день виборів президента України, 31 березня, на одній з виборчих дільниць з'явився чинний президент України Петро Порошенко.