На прикордонних пунктах пропуску потроху гасне ажіотаж з розмитненням "євроблях". Черги перед шлагбаумами стають менше. Однак, не варто забувати, що буквально через пару місяців в українських копів з'являться нові повноваження, завдяки яким вони зможуть зупиняти і перевіряти будь-яку "бляху".

Про це свідчать дані ДПСУ.

євробляхи

Відомо також, що попереджень про сніг та ожеледицю у прогнозі погоди не спостерігається. Тому час подумати про автомобільний подорож по "безвізу", куди-небудь в гостинну Європу.

Проте, після того, як перетнете кордон, варто врахувати певні місцеві правила. Те що ви не "підріжете" когось, не будете перевищувати швидкість і не перетинати суцільні лінії розмітки - немає жодних сумнівів. Місцева поліція відома своєю непідкупністю, а штрафи - значними розмірами. Однак, є ще деякі особливості водіння в Європі, які спочатку можуть здатися зовсім неочевидними, а пов'язані з ними проблеми - досить очікуваними. Про них ми зараз розповімо на прикладі Польщі.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Згідно з місцевими правилами, повідомляє Moto.pl, куріння водієм в автомобілі (в тому числі електронних сигарет), в якому присутня пасажир або кілька - карається штрафом в 50 злотих (350 грн). Ця норма не стосується приватного легкового транспорту. Але якщо легковий автомобіль зареєстрований на компанію (взяте напрокат, належить лізинговому підприємству тощо), тоді на нього поширюється заборона на куріння всередині. Та ще й штраф значно вище: 500 злотих (3500 грн) за те, щоб "пустити дим" у машині комерційного призначення.

Якщо ж водій будь-якого типу транспортного засобу керував ним так, що сигарета відволікала його, в результаті чого водій скоїв небезпечні маневри - штраф складе 200 злотих (1400 грн).

Варто нагадати, що українським евробляхерам варто активізуватися, залишилося всього два місяці. Так, у травні 2019 року поліція припинить "закривати очі" на нерозмитнені автомобілі і отримає можливість зупиняти будь-яку "євробляху".

Нагадаємо, розумніші водія і майже, як у літаку: українські авто обладнають по-європейськи.

Як повідомляв Знай.uа на євробляхеров відкрили полювання: від машин залишається купа попелу.

Знай.uа писав, на Дніпропетровщині замість документове евробляхер пред'явив гранату: є поранені.