вибори в Україні

Скільки українці відпочиватимуть в квітні: школярам зробили окремий сюрприз

У квітні 2019 року в Україні буде 10 вихідних, а школярам подарують додатково ще один - в день після виборів. Так, учні відпочиватимуть 1 квітня у зв'язку з розташуванням виборчих дільниць у приміщеннях школи. Термін канікул після виборів визначає місцеве самоврядування. Повідомляється, що всі київські школярі відпочиватимуть 1 квітня. В інших регіонах у більшості випадків подібна ситуація, тільки подекуди вихідні продовжено до 3 квітня з умовою відпрацювання.

Коли в Україну прийде справжня весна

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

В Україні на вихідні, 30 і 31 березня, синоптики пообіцяли ясну, теплу і сонячну погоду. Опади також не прогнозуються, тому можете сміливо збиратися на прогулянку. Цю інформацію повідомила на своїй сторінці у Facebook народний синоптик Наталка Діденко. Вона розповіла, що останні березневі дні українці проведуть в "синоптичному комфорті".

Курс валют на 30 березня: гривня жорстоко помститься долару і євро

Порівняно з курсом попереднього дня, долар подешевшав на чотири копійки, в той час, як вартість євро залишилася на колишньому рівні. Національний банк України на понеділок, 1 квітня, встановив офіційний курс на рівні 27,20 грн/долар, зміцнивши таким чином гривню на 4 копійки в порівнянні з попереднім банківським днем.

У Києві пенсіонерам телефонують з дивного номеру від імені кандидата: просять прийти

До редакції Знай.uа звернулося відразу декілька пенсіонерів зі скаргами на те, що останнім часом їм телефонують і кандидати від влади просять піти проголосувати 31 березня. Дзвонили з дивного номеру 0894201141, на який неможливо передзвонити. Як нам вдалося дізнатися, що з цього номера вже кілька років дзвонять українцям, при тому дзвінки не обмежуються Києвом, додзвонюються там до всіх міст України. З цього номера найчастіше представляються Службою соціальних опитувань.

Польща готує солодке життя заробітчанам: втішна статистика

У 2018 році Заклад соціального страхування (ZUS) в Польщі видав понад 600 тисяч свідоцтв форми A1 працівникам, яких було відряджено на роботу за кордон. Серед них все більше іноземців, які працюють на польські фірми, але найчастіше "перепадає" українцям. Як говорить прес-секретар ZUS у Нижньосілезькому воєводстві Івони Ковальської-Матіс, найбільше свідоцтв A1 видали у Кракові - 44 тисяч, у Варшаві - 40 тисяч і Гданську - 28 тисяч.