Голова правління громадської організації "Центр громадських свобод" Олександра Матвійчук розповіла, чому до цих пір замовники убивства активістки Катерини Гандзюк не сидять за гратами і коли це станеться. Про це вона розповіла в інтерв'ю Politeka.

"По справі Гандзюк спочатку хотіли завалити справу на місцевому рівні, повісити вину на цапа-відбувайла - втрутилися журналісти, не дали цього зробити. Хотіли також злити цей зв'язок між виконавцями і тими, хто віддає накази - громадськість та ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк" провели сотні акцій, вони з чіткими вимогами добилися того, що зараз ми говоримо про підозрюваних людей у замовленні. Я переконана, що люди не дадуть спустити цю справу на пси. я вірю, що справу до кінця доведуть, ми доб'ємося, щоб винні особи понесли відповідальність", - сказала вона.

Катерина Гандзюк

Матвійчук також розповіла, хто може стояти за вбивством активістки.

"Замовники - ті, кому дорогу перейшли громадські активісти. у справі Гандзюк - замовники - це люди на посадах, це люди, яких прикривають, це люди, які мали певний корупційний інтерес", - розповіла правозахисниця.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше ми писали, що голова правління громадської організації "Центр громадських свобод" Олександра Матвійчук розповіла, чому правоохоронна реформа, проведена у 2014-2015 роках, так і не запрацювала. Про причини недієвості реформи вона розповіла в інтерв'ю Politeka.

Так, Матвійчук заявила, що головна проблема правоохоронної реформи полягає у тому, що вона так і не завершилася - із 5 структурних підрозділів поліції повністю реформували лише патрульну поліцію.

Раніше ми писали, що українці на поточному тижні побачать фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство". Відомо, що картину покажуть відразу на кількох телеканалах. Про це стало відомо завдяки повідомленням адвоката Масі Найєма.

В основу фільму лягли факти, які збирали 8 місяців – з дня жорстокого нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яке призвело до смерті.

Нагадаємо, у США зворушливо вшанували пам'ять Гандзюк: її гідні справи житимуть вічно.

Як повідомляв Знай.uа вбивство активістки Гандзюк: суд покарав можливого замовника.

Знай.uа писав, справа “діамантових прокурорів”: поки Аваков мовить, в Києві відстрілюють свідків.