Україні є ким пишатися. Наші люди - найгероїчніші, їх не зупиняють ані труднощі, ані важкі умови. І крім подій на Донбасі, українці виявляють героїзм і в інших сферах. Так, в черговий раз це підтвердилося, коли одеський мандрівник Руслан Верин підкорив вулкан-шеститисячник Чімборасо в Еквадорі. Висота вершини, яка підкорилася українцю - 6130 метрів.

Підкорити небувалу висоту Руслану вдалося з другої спроби. При першому сходженні на вулкан одна з учасниць експедиції відчула симптоми "гірської хвороби", і довелося зупинитися на позначці в 5200 метрів.

Вулкан Чімборасо в Еквадорі

Далі Верин вирішив продовжити шлях разом з гідом. І йому вдалося переступити позначку в 6000 метрів.

"Мені було радісно і гордо за подолання позначки 6000. Адже всі навколо знають, що 6000 це вже не жарт... Для мене 6000 і для когось іншого - це різні речі. І я, накрутивши себе громадською думкою, раптом відчув втому, що готовий був впасти", - поділився враженнями Руслан.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

А останні кілька сотень метрів Руслан подолав тільки з допомогою зусилля волі, оскільки фізичні сили стали залишати мандрівника, він зізнався, що йому навіть довелося повзти рачки.

"І повзти довелося швидко, щоб гід не побачив, як я втомився і не повернув назад - адже поки канат не гальмує його, він не обертається", - відзначає мандрівник.

Після сходження Руслан разом з гідом провів на вершині півтори години, щоб насолодитися видом і зафіксувати на фото та відео свою перемогу. Одесит навіть намагався запустити дрон, щоб зняти відео про вулкан, але через іншу щільність повітря, він швидко спікірував вниз, встигнувши зробити пару фото.

"Я провів на цій висоті півтора годинник і дихалося нормально. Навіть і не подумав про кисень. Тепер, якщо хтось буде йти на схожу висоту - я не буду давати поради, бо я не знаю, що таке гірська хвороба і що таке брак кисню", - ділиться мандрівник.

Нагадаємо, Українська людина-павук захопила здивований натовп: екстрім в кам'яних джунглях.

Як повідомляв портал "Знай.uа": дівчина по імені Кейтлін Брейтуейт протягом 14 років харчувалася виключно гамбургерами і не могла вживати іншу їжу. Вся справа в тому, що дівчина c двох років страждала розладом виборчого харчування — психічною хворобою, яка змушує відмовлятися від певних продуктів. З цієї причини її нудило від будь-якої їжі, крім гамбургерів.

Також "Знай.uа" писав, що хлопець на ім'я Стівен Гіллатт зізнався, що відчуває панічний страх перед дзеркалами, а точніше перед своїм відображенням.