У квітні очікується перше істотне весняне підвищення температури в Україні. На травневі ж свята прийде справжня спека. Про це повідомляє народний синоптик Юрій Горбань.

Останні дні березня порадують замерзлих українців теплом до +14 градусів і сонячною погодою без опадів.

"Перший тиждень квітня також буде трохи прохолодною, вночі очікується 3…5 градусів тепла, а вдень до +12. І тільки після 8 квітня йде різке підвищення температури до +17… +19 вдень, а на півдні до +21 градуса. Така температура буде триматися до середини квітня, і тільки перед вербною неділею, 14 квітня, і до Великодня, 28 квітня, знову прийде похолодання і сильні вітри", – каже народний синоптик.

Українців очікують 5 вихідних днів з 27 квітня по 1 травня. Це пов'язано із святкуванням Великодня і Дня праці. У ці дні можливі короткочасні опади, але буде триматися тепла погода.

Популярні новини зараз

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Тарифи на тепло змінять, попри мораторій: скільки доведеться платити

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

"На другу половину дня, 28 квітня, очікуються опади, але короткострокові і не по всій території України. Також опади прогнозуються на 2 травня, а в іншому погода буде доброю - близько 20 градусів тепла", – прогнозує Горбань.

Літня спека ж накриє Україну після травневих свят.

"Після 3 числа травень йде на спеку, весь місяць буде спекотним і без опадів, температура буде досягати до +30 градусів, особливо в середині місяця", – повідомив Горбань.

Раніше повідомлялося, що другий і третій місяці весни в Україні будуть досить теплими, без значних опадів у квітні, але з дощами в травні. Про це на прес-конференції сказала Вазіра Мартазінова, завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту.

Вона розповіла, що в квітні після 10 числа до 20 числа температура почне різко підніматися вище норми. Кліматолог зазначила, що температура може підніматися від 20 до 28 градусів, якщо буде сонячно і не хмарно.

Нагадаємо, погода на квітень: синоптики пообіцяли українцям цілий місяць пекла. На початку червня збережеться нестійка погода з опадами, як і в другій половині травня.

Як повідомляв Знай. ua, погода на 29 березня: весна нарешті зробить українцям приємно. Зокрема, потепління почне своє повернення з західних регіонів.

Знай. ua писав, що українцям пообіцяли два незабутніх дні. На Заході буде трохи тепліше – там термометри покажуть +6+11 градусів.