Цього року глобальне потепління принесе в Україну раннє похолодання, а це означає, що літо буде на місяць коротшим. Такий прогноз оприлюднили кліматологи. Судячи з усього, осінь прийде в Україну вже у серпні – з дощами і похолоданням. Відтак, пропонують українцям завчасно планувати відпустки. Відпочивати цього року краще у червні та липні і брати у валізи парасольки. Бо погода буде примхливою як ніколи.

І хоч термометри показують лише +9, в Одесі вже активно почали підготовку до початку пляжного сезону. Вичищають басейни і вже виносять роздягальні на пляж. Власники готелів очікують хорий наплив туристів. Мовляв, набережна Ланжерону залишатиметься порожньою ще тиждень - максимум два.

Проліски і верба розквітли як і заведено – при перших ознаках потепління. А от масовий період цвітіння замість червня очікуємо вже в травні – рослини реагують на глобальні кліматичні зміни першими.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Як людство може врятувати Землю від кліматичних змін
Науковець Віктор Мельник веде нас углиб столичного ботанічного саду. Десять років тому вивчена здавалось би на 100% приземна ліана з гострим листям раптом поповзла вгору на сусідні дерева. І там повністю переродилася. Рослина змінила форму листя, почала квітнути білим і плодоносити темними китицями. Вона стала плющем середземноморським.

"Важко навіть уявити, що це одна і та сама рослина – ніхто такого не очікував, що відбулось, і чимось іншим ніж глобальним потеплінням це не поясниш", - каже науковець.

Кліматолог Вазіра Мартазінова погоду міряє не годинами, а десятиріччями. Каже, клімат в Україні змінився.

"Літо у порівняння з попередніми роками минулого століття зжалося – воно зберігається не три місяці, а два", – каже вона.

Протягом останніх 30 років весна з’їла шматок червня, а осінь відкусила половину серпня. І ці два місяці звичним літом назвати важко. Протягом однієї доби може надактивно смажити сонце, вперіщити шалена злива і навіть всипати сніг. Ці аномальні зміни відбуваються через глобальне потепління.

Нагадаємо, погода на тиждень: жорстоке прощання зими українці запам'ятають надовго, без снігу не обійдеться.

Раніше ми писали, що зима буде прощатися з українцями весь наступний тиждень.

Також Знай.ua писав, що Карпати засипало снігом в розпал весни. Рятувальники показали шокуючі фото.