До президентських виборів у нашій країні залишаються лічені дні, і підготовка до настільки важливої події йде повним ходом. Готуються виборчі дільниці та бюлетені, при цьому мова йде і про українців, які перебувають за межами нашої держави.

Голосування за президента відбудеться не тільки в Україні - Центрвиборчком передав бюлетені для голосування понад 420 000 українців на закордонних дільницях. Член ЦВК Ольга Лотюк розповіла на брифінгу: "На виборах президента України 31 березня за кордоном голосуватимуть 420 342 українця у 72 країнах. Сьогодні Центральна виборча комісія через представника МЗС передала бюлетені для голосування на 101 закордонну виборчу дільницю".

ЦВК

Також вона додала: "Ми передали 420 342 бюлетеня, за кількістю виборців, які знаходилися в Держреєстрі виборців на момент замовлення бюлетенів".

Повідомляється, що ця цифра може змінитися, оскільки сьогодні останній день для подачі заяви про зміну місця голосування. Якщо голосуючих за кордоном виявиться більше, буде проведено дозамовлення.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Згідно з Державним реєстром виборців, найбільш великі виборчі дільниці розташовані в Німеччині, США та Молдові.

Вибори президента

Представник МЗС Святослав Драч повідомив, що автомобіль, навантажений бюлетенями, від ЦВК попрямує до МЗС, звідки їх вивантажать і почнуть передавати трьома способами: за допомогою дипкур'єрів, через командирів літаків дипломатичної пошти і співробітників посольств, які прибудуть у столицю нашої країни спеціально за бюлетенями.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що соціальні опитування демонструють готовність українців віддати свій голос за кандидатів у президенти України, незважаючи на звинувачення в тому, що молодь не дуже серйозно ставиться до майбутньої події.

Як повідомляв портал "Знай.uа": народний депутат Сергій Лещенко, який приєднався до команди Зеленського розповів про те, куди втече Порошенко після виборів.

Також "Знай.uа" писав, що відомий комік і шоумен, а нині кандидат в українські президенти Володимир Зеленський відверто зізнався, в яку суму обійшлася йому передвиборна кампанія.