Одразу три облгазу оштрафували на суму у 850 тис. грн кожен і зобов'язали до 5 квітня повернути кошти тим громадянам, які в результаті перерахунку змушені були заплатити за газ більше.

Про це повідомили представники Нацкомісії з енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ)

Таке рішення прийняла Нацкомісія після перевірки облгазів. Цю перевірку розпочали після того, як вони почали нараховувати платіжки із урахуванням коефіцієнта приведення об'єму газу до стандартних умов".

Таку дію визнали незаконноюта скасували нормативи.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

"Зобов'язати операторів до 5 квітня 2019 року привести свої дії у відповідність із вимогами чинного законодавства шляхом перерахунку платіжок побутових споживачів за період, що перевіряється, в частині визначення фактичного обсягу споживання (розподілу) природного газу на підставі даних лічильників" – йдеться у повідомленні НКРЭКУ.

платіжки, тарифи

Так, фактично якщо раніше сім'я отримувала платіжки із урахуванням коефіцієнта і оплачувала їх, облгаз зобов'язаний зробити перерахунок і повернути гроші. Ці кошти будуть вважатися переплатою.
Нацкомісія повідомляє про три облгази, які незаконно встановили великі тарифи для населення за блакитне паливо. Мова йде про "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Київоблгаз".
Облагази в інших регіонах наразі також проходять перевірки.

Нагадаємо, українцям розповіли, яку суму вони отримають на руки при виплаті субсидій.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям вибірково списали комунальні борги. Так, за даними видання, Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості можуть не виплачувати комунальні борги, які їм залишились від попередніх власників/господарів.

Також Знай.ua писав про те, що у Мінсоцполітики розповіли, як будуть перевіряти субсидиантів у 2019 році. За яких обставин громадянам відмовлять в наданні пільг від дердави на полату комуналки.

Дивіться: Мільйони Коболєву за рахунок простих українців