В Україні стартував перший за останні шість років перерахунок пенсій. У середньому підвищення склало 514 грн (з урахуванням разової виплати), при цьому 2,5 млн українців отримали надбавку від 1000 грн.

Кому перерахували пенсії та що отримають українці в 2020 році?

За підрахунками експертів, враховуючи рівень росту інфляції, українцям піднімуть пенсії на 15-20%.
Однак, варто врахувати, що розмір надбавки наступного року буде меншим, ніж у 2019.

гроші

Крім того, всі пенсії перерахують індивідуально: чим більше зарплата і чим більше стажу, тим істотніше підвищення кваліфікації;
У 2020 році надбавки вже зможуть отримати українці, які вийшли на пенсію в 2018 році.

українці

Хто отримає надбавку від 1000 грн у 2019
Цього року після перерахунку, розмір надбавки до пенсій склав 17%. Важливо при цьому зазначити, що підвищують розрахунковий розмір виплати. Якщо, наприклад, за формулою українець заробив на виплату, менше мінімальної, з бюджету йому автоматично "дотягують" до прожиткового мінімуму – 1497 грн. Тобто якщо підвищення розрахункового розміру на 17% сума пенсії залишиться на рівні мінімальної виплати, її розмір не зміниться.
За словами віце-прем'єра Павла Розенка, надбавку до пенсії отримає близько 2,5 мільйонів громадян. Сума ця складе від 100 до 400 грн. Від 400 до 700 грн нарахують ще 1,5 млн українцям, а від 700 до 1000 грн до пенсії можуть отримати 500 тис. осіб.
Нові пенсії надходитимуть громадянам щомісяця.

злидні

Сума підвищення залежить від двох факторів: стажу та рівня зарплати. Ті пенсіонери, які заробляли більше і працювали довше, зможуть претендувати на більш вагомі надбавки. На вагому прибавку (від 1000 грн) можуть претендувати шахтарі, українці з відносно високими зарплатами, ті, хто має великий стаж.

Разова допомога у березні та квітні

Допомогу від держави в розмірі 2,4 тис грн разово отримають 2,1 млн українців. Виплату здійснюватимуть у два етапи. Перший - у березня, наступний - у квітні 2019 року.

"До кінця місяця ми забезпечимо виконання завдань щодо проведення перерахунку пенсій та виплати субсидій у грошовій формі в строк і в повному обсязі", – підкреслив глава Пенсійного фонду Євген Капінус.

Нагадаємо, українцям розповіли, як накопичити на пенсію, щоб вистачило на нормальне життя.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Монетизація субсидій в Україні: куди "живі" гроші спускають насправді

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Також Знай.ua" писав про те, що Українцям підготували гарні надбавки.