Об'єм підробленої і піратської продукції в усьому світі в 2016 році склав $509 млрд або 3,3% глобального товарообігу, про що повідомляє UBR, посилаючись на дані Організації економічного співробітництва і розвитку.

Головною метою злочинців є взуттєва промисловість, в якій кількість підроблених товарів становить близько 22%. За цими результатами індустрія набагато випередила одяг (16%), шкіряні вироби (13%), а також електроустаткування (12%).

Підроблене взуття

Найчастіше з підробкою можна зіткнутися при купівлі преміальних виробів фірм Michael Kors, Gucci, Louis Vuitton, а також продукції для масового ринку брендів Nike, levi's і Adidas. Згідно з даними експертів, всі перелічені вище, а також інші відомі марки щорічно терплять мільярдні збитки через підробки.

Дослідники встановили, що головними цілями для підробленої продукції є товари з США. Фраза Made in USA була нанесена на чверть всіх підробок у світі – 24%. До числа держав, де на кожному кроці можна зустріти піратську продукцію також увійшли Франція (17%), Італія (15%), Швейцарія (11%), Німеччина (9%), Японія (6%), Південна Корея (3%) і Великобританія (2%).

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Підроблене взуття

Абсолютними лідерами по розповсюдженню підробок завжди були і залишаються Китай і Тайвань – обидві країни впевнено випускають понад 75% світового контрафакту. З великим відривом за ними йдуть Туреччина, Сінгапур і Німеччина.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що злочинці, які займаються підробкою паспортів, постійно удосконалюються, унаслідок чого кількість подібних документів постійно збільшується. Українські прикордонники не відстають і підвищують свій рівень для того, щоб боротися зі зловмисниками, зокрема, відвідують тренінги за участю міжнародних експертів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в нашій країні постійно фіксуються різні схеми, головна мета яких – заволодіти вашими грошима. Шахраї постійно знаходять нові способи обману і одним з останніх став спосіб, який полягає в розсилці підроблених повідомлень від банку.

Також "Знай.uа" писав, що на територію України потрапила велика партія бракованих презервативів відомого бренду Durex. Про це повідомили після перевірки представники Державної служби з лікарських препаратів і контролю за наркотиками.