Кількістю магнітних коливань у березні цього року побила всі рекорди. Особливо це стосується останньої декади місяця. Про це повідомили в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Результати сильного і потужного вчорашнього магнітного спалаху будуть відчуватися сьогодні, 20 березня. Магнітна буря спровокувала значне погіршення самопочуття людей і загострення хронічних захворювань.

Українцям не слід розслаблятися і в наступні два дні. Зокрема, завтра, у четвер, 21 березня буде ще один потужний спалах. Це може негативно вплинути не тільки на фізичний стан людини, але і на емоційний. Психологи рекомендують провести день в самоті, уникаючи великих скупчень людей, щоб мінімізувати можливі проблеми і конфліктні ситуації.

Популярні новини зараз

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Показати ще

Сильний спалах відбудеться і 22 березня. Особливу небезпеку становить для гіпертоніків. Також слід бути обережними людям, які страждають від нервових і психічних розладів.

Важкими стануть для українців також 26 і 27 березня. У ці дні медики рекомендують українцям уникати сильних фізичних і психологічних навантажень, більше відпочивати. Людям з хронічними захворюваннями висипатися і не перевантажувати організм важкою їжею. Особливе місце в зоні ризику займають люди з хворобами серця. Їм варто особливо ретельно стежити за своїм здоров'ям в ці дні.

Менш сильні, але не менш небезпечні для здоров'я магнітні коливання очікуються 26 і 29 березня. У ці дні краще уникати хвилювань і важкої фізичної роботи. Щоб уникнути нервового перенапруження, головних болів, мігрені, потрібно обмежити вживання жирної і гострої їжі, виключити алкоголь раціону. Крім того, у такі дні потрібно пити побільше води, заспокійливого чаю, до наприклад, з мелісою і вживати більше вітаміну С.

Літнім людям, гіпертонікам і сердечникам в ці дні слід бути обережними, тримати під рукою аптечку і уникати стресових ситуацій.

Нагадаємо, українців накриє з головою: потужна магнітна буря наближається з шаленою швидкістю.

Як повідомляв портал Знай.ua, нестерпний біль голови запропонували лікувати магнітами.

Також Знай.ua писав, вчені знайшли залежність тривалості життя від активності Сонця.