У вівторок, 19 березня, суд визнав законним рішення Київської адміністрації про заборону роботи шапіто з тваринами на території столиці. Про це повідомив представник громадської організації UAnimals Олександр Тодорчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні суд підтвердив законність рішення КМДА про заборону шапіто з тваринами в Києві. Циркові лобі відмовилися від своїх спроб повернути в столицю знущання", - написав він.

Як відомо, КМДА заборонила пересувні цирки з тваринами у листопаді 2017 року. Крім Києва, шапіто заборонили також у Дніпрі, Львові, Івано-Франківську, Черкасах, Ужгороді, Рівному, Луцьку і Вінниці.

У грудні 2018 року Кабінет міністрів підтримав законопроект, який забороняє цирки з тваринами в Україні. На прийняття всіх необхідних заходів циркам виділяють 5 років перехідного періоду.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Варто відзначити, що використання диких тварин у цирках заборонено у таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Данія, Латвія, Голландія, Румунія, Словенія, Фінляндія, Швеція.

В Португалії та Угорщині заборонено використовувати тварин, які внесені в список Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, які знаходяться на межі зникнення (CITES I).

Раніше ми писали про те, що у Кабінеті міністрів внесли на розгляд законопроект про захист диких тварин. При цьому домашніх тварин можна експлуатувати. Але зоозахисники ради і такій ініціативі. А от у цирку законопроект не підтримали, радячи захисникам тварин вирішувати більш важливі проблеми.

Нагадаємо, що у Нью-Джерсі, США, незабаром попрощаються з цирками, які використовують у своїх виступах диких тварин.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Кривому Розі поліцейський наштрикнув на вила бродячого пса. За фактом події було призначено службову перевірку.

Також портал Знай.uа писав, що Державіаслужба України в 2018 році значно спростила правила для польоту безпілотників. Тепер же служба-регулятор підготувала карту з забороненими для польоту зонами.