Міністерство охорони здоров'я України залишив без фінансування три чверті наукових програм Інституту серця на 2019 рік. Це означає, що в результаті таких змін кращі вчені-кардіологи залишилися без зарплати. Про це стало відомо із інформації, оприлюдненої директором Інституту, членом-кореспондентом Академії медичних наук України професором Борисом Тодуровим.

"У нас в Інституті на сьогодні 42 наукових співробітника, які отримують зарплату за 4 науковими програмами. З якихось причин, нам не веденим в цьому році з 4 програм нам залишили тільки одну. Таким чином, (нас позбавили – ред.) 75% фінансування на науку – а це зарплати наукових співробітників - кандидатів, докторів наук, кращих вчених Інституту, і адміністрація змушена буде звільнити близько 30 провідних співробітників інституту", - підкреслив медик.

За словами медика, теми наукових програм на затвердження спеціальної комісії Інститут подає щороку з метою отримання необхідного фінансування. Як зазначив Борис Тодуров, цьогоріч відмова у фінансуванні більшості програм стала особистою примхою заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського. Все тому, що всі інші члени цієї комісії про таке рішення навіть не здогадувались.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

До того ж Тодуров наголосив, що через те, що програму затвердили тільки тепер, а не на початку року, як це повинно бути за законом, всі ці 42 співробітники залишились без зарплати – ось уже третій місяць своєї роботи в 2019 році.

Нагадаємо, екстрену медичну допомогу кардинально змінять, рахунок пішов на мільярди: чого чекати українцям.

Як повідомляв раніше Знай.uа, ПриватБанк здатний списати з зарплатної картки гроші в якості штрафу за прострочення кредиту.

Також Знай.uа писав про те, що вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців. МОЗ вже розробляє порядок передачі вакцин приватним компаніям. Міністерство охорони здоров'я України планує ліквідувати кабінети щеплень і закрити держпідприємство "Укрвакцина".