День святого Патріка - це, в першу чергу, яскраве національне свято Ірландії, яке підхопили багато країн світу. Його традиційно відзначають 17 березня щоб згадати покровителя красивого острову, що прогнав язичництво і змій. В останні роки ірландців вирішили підтримати багато країн світу, і яскраві гуляння в день святого Патріка можна зустріти навіть у найнесподіваніших місцях: Токіо, Буенос-Айресі, Сіднеї та Києві.

Хто такий Святий Патрік

Святий Патрік - це небесний покровитель Ірландії. За переказами у 16-річному віці юнака викрали розбійники і доставили в Ірландії в якості раба. Шість років Патріку, який звик до розкоші, довелося важко працювати пастухом. Як свідчить легенда, в один момент Бог наказав йому бігти, і він поплив з Ірландії.

Через роки він повернувся на острів в якості місіонера. Він побудував на території Ірландії безліч церков і здійснював чудеса, одне з яких - повне вигнання змій.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Символом святого Патріка вважається трилистна конюшина. За переказами ірландців, завдяки йому Патрік пояснював поняття Святої Трійці: "Так само, як три листи можуть рости від одного стебла, так і Бог може бути єдиний в трьох особах".

Також в день святого Патріка можна зловити лепрекона, який обов'язково повинен розповісти людині, де заховані його скарби. Втім, вірити цим хитрим і злим карликам не варто.

Традиції святкування

На честь святого Патріка влаштовують паради з піснями і танцями, на яких люди часто напиваються пивом до поросячого вереску.

У цей день люди одягаються в національний колір Ірландії, зелений, і надягають символ удачі - трилистну конюшина.

Традиційно в День святого Патріка влаштовуються паради. На вулиці виходять люди, одягнені в екстравагантні костюми, а також духові оркестри, які не можуть обійтися без знаменитої волинки.

Нагадаємо, українцям назвали вихідні дні, які передбачені в квітні поточного року.

Раніше Знай.uа повідомляв, Ванга, Нострадамус, Глоба і мольфари спрогнозували майбутнє для України на 2019 рік.

Також Знай.ua писав, що категорично заборонено робити до Великодня у Великий піст.