Командувач Об'єднаними силами на Донбасі генерал-лейтенант ЗСУ Сергій Наєв розповів про основне завдання українських військових.

Про це розповів Сергій Наєв в інтерв'ю газеті Факты.

За словами генерала основним завданням українських військових на Донбасі є повна реінтеграція тимчасово окупованих територій.

Крім того Наєв відзначив, що українська армія від початку бойових дій на Донбасі неймовірно змінилась та готова до повномасштабного російського вторгнення та здатно відбити атаку ворога.

Популярні новини зараз

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

"Безумовно, повномасштабне вторгнення - це не позиційна війна з перманентними обстрілами. Але! Українська армія зразка 2019 року - це не ті малозабезпечені та неукомплектовані бригади і батальйони, які зустріли відкриту агресію п'ять років тому", - зазначив генерал.

Однак слід бути об'єктивними: за чисельністю і озброєністю (враховуючи спектр озброєння і військової техніки, які знаходяться по той бік кордону) перевага на боці армії Російської Федерації. Тому в разі можливої повномасштабної агресії наш успіх залежатиме не тільки від стійкості солдатів і офіцерів, а й від консолідації українського народу, послідовності наших союзників і міжнародних партнерів, адже з такою загрозою реально можна впоратися тільки спільно додав Наєв.

Він також розповів, що одним із основних завдань ООС є не лише звільнення окупованих територій, але й звільнення людей, які вірять у кремлівські страшилки про "київську хунту" та її звірства.

"Я завжди акцентую увагу, що мета операції Об'єднаних сил і моя як командувача - звільнення всіх територій аж до державного кордону. Але, крім цього завдання, яке нам доведеться розв'язати, є завдання набагато глибша і серйозніша, ніж це може здатися на перший погляд: ми повинні повернути не тільки землі, але і громадян, зробити так, щоб більше ніхто не повірив фейк російських пропагандистських ЗМІ , популістам і брехунам країни-агресора. Це велика, копітка, тривала і нелегка робота. І цей процес уже запущений", - додав Наєв.

Разом з тим варто відзначити, що у Міноборони згадали про безпеку озброєння. Швидше за все, велика кількість трагедій по всій території країни на військових складах, змусили задуматися і вжити заходів. Так, в Україні до кінця 2019 року планується закінчити будівництво першої черги з 35 захисних залізобетонних обсипних сховищ для зберігання боєприпасів і ракет.

Зі слів Швеця відомо, що дані сховища буде обладнано сучасними системами пожежогасіння, об'єктової охоронної сигналізації, відеоспостереження, системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та всім необхідним для безпечного зберігання ракет і боєприпасів.

Нагадаємо, бойовики обстріляли ЗСУ під Авдіївкою, скаженіють перед фіаско Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", штаб ООС попередив українців про терористичну загрозу.

Також "Знай.ua" писав, що "смертельна зброя" Путіна потрапила у ДТП.

Сергій Наєв - командувач Операції об'єднаних сил (ООС) - ексклюзивне інтерв’ю ВВС