Утеплення будинків та модернізація систем опалення, а також розвиток альтернативної енергетики дозволять знизити вартість житлово-комунальних послуг.

Цю інформацію повідомляють експерти громадської ініціативи #Команда_Порошенко, передає "Хвиля".

комуналка

Громадський діяч Федір Губенков на прес-конференції заявив наступне:

"Майже половина газу, який використовують українці, йде на обігрів повітря. Тому треба приділяти більше уваги утепленню будинків і модернізувати системи опалення. Все це допоможе заощадити $3,5 млрд у рік. Однак це вже компетенція органів місцевої влади. Президент Петро Порошенко тримає це питання на контролі".

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Володимир Гройсман, Петро Порошенко та Арсеній Яценюк

Крім того, він підкреслив, що в рамках програми "теплі кредити" сім'ям, які провели утеплення своїх будинків, відшкодували 2,5 млрд грн, а в нинішньому році на цю програму передбачено ще 400 млн грн.

"Президент Порошенко неодноразово заявляв, що однією з його цілей у цьому напрямку є створення інструментів, які дозволять українцям стати на рейки енергозбереження та суттєво економити на опаленні". Федір Губенков

комуналка

На думку іншого громадського діяча, Руслана Синегуба, розвиток альтернативної енергетики дозволить знизити вартість енергоресурсів.

"У той час як більшість політиків з трибун популістськи заявляють про спроби або обіцянки знизити ціну на енергоресурси, на комунальні послуги без будь-якого обґрунтування з ініціативи та за підтримки президента Порошенко в Україні відбувається реальна енергетична революція". Руслан Синегуб

Платіжки за комуналку

Напередодні Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України повідомило, що в 2019 році на реалізацію програми "теплі кредити" передбачено 400 млн грн, з них:

  • 202 млн грн — на співфінансування утеплення приватних будинків;
  • 190 млн грн — для ОСББ;
  • 8 млн грн — на твердопаливні котли.

Додаткове відшкодування також нададуть місцеві органи влади. Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк вже оголосили про старт цієї програми.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям пояснили, за які помилки вони можуть залишитися без пільг від деражви на оплату комуналки.

Також Знай.uа писав про те, що отримувати кошти, передбачені монетизацією субсидій, можна на картку киянина, соціальну або пенсійну картку.