Керченська протока стала справжнім кошмаром для кораблів, причому не тільки з причини численних російських корит з агресивним екіпажем, але й небезпеки, яка прихована від очей під товщею води. Численні інциденти дали привід охрестити протоку своєрідним кладовищем кораблів.

Останнім стало судно Maryland з вантажем металу під прапором Ліберії, яке прямувало до Венеції з українського Маріуполя та сіло на мілину в Керченській протоці, про що стало відомо з російських ЗМІ.

Керченська протока

У повідомленні йдеться: "Судно сіло на бровку (Керч-Єнікальського каналу) ввечері 13 березня. Поки залишається там, до завтра точно". Згідно отриманої інформації, зняти Maryland з мілини намагалися відразу чотири буксири, проте спроба закінчилася невдачею. Варто відзначити, що загрози нанесення шкоди морському навколишньому середовищу і узбережжю немає, інцидент в протоці на рух інших суден не вплинув.

Як стало відомо, судно вийшло з Маріуполя о 18:13 у понеділок, 11 березня. Станом на 21:20 четверга судно "Maryland" було в Керченській протоці неподалік від незаконно побудованого країною-агресором Керченського мосту (з боку Азовського моря) зі статусом "на якорі". Його осада становить 7,7 м.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Керченська протока

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що мережа жахнулася знімкам, на яких видно, як іржава конструкція Кримського моста поступово просідає. Користувач, що виклала в мережу фотографії, залишила під ними коментар: "Влуч у хвіртку. Тільки гондоли і гондольєри скоро будуть протискуватися сюди. Висота, просідання, замулювання...".

Як повідомляв портал "Знай.uа": російський Центральний банк випустив в обіг пам'ятну монету до п'ятої річниці анексії українського Криму. Як стало відомо, на зворотному боці монети зображено міст над Керченською протокою, що з'єднує материкову частину країни-агресора з окупованим Кримом.

Також "Знай.uа" писав, що російські моряки знову опинилися в центрі скандалу. На цей раз їх застукали за тим, що у них виходить найкраще – розпиванням спиртного прямо під час несення служби.