Учасники АТО на Донбасі повернули свої бойові нагороди президенту Петру Порошенку. Таким чином вони вирази свій протест проти чинного гаранта.

Про це повідомляється на сторінці "Руху Звільнення Вінниця" у соціальній мережі Facebook.

"Вінницькі військові обурені діями влади, яка повторює сценарій "попередників". Депутати вінницької облради провладних політсил своєю явкою на позачергову сесію продемонстрували підтримку злочинних наказів влади. Ветерани у гніві відмовляються від президентських нагород", - йдеться у повідомленні.

На сторінці спільноти з'явилося відповідне відео, де один з ветеранів АТО підійшов до мікрофона і заявив, що після "побиття побратимів" під Верховною Радою, він не бажає володіти нагородою, виданої президентом.

"Я кров'ю заплатив за цю нагороду. Я воював, але за що я воював? За цих депутатів, які не прийшли? Передайте, будь ласка, Петру Олексійовичу", - заявив Віктор Хомяк і поклав свою медаль на стіл перед головою обласної ради.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Інцидент стався у сесійній залі Вінницької обласної ради після трьох невдалих спроб відкрити позачергову сесію.

Після цього свої нагороди повернули й добровольці з Тернополя. Нагороди повернули 11 добровольців і волонтерів міста.

"В знак протесту на звіряче побиття, та розгін наметового містечка під ВР, бійці, волонтери та добровольці Тернопільщини повертають свої нагороди за підписом Порошенка", - сказав один із них.

Нагадаємо, скандал із зіткненням активістів з правоохоронцями в Черкасах оголив найслабшу сторону президента України Петра Порошенка.

Раніше портал Знай.ua писав, що у Києві жорстоко побили ветерана АТО з дружиною: нелюда шукають всією Україною

Також Знай.ua писав про те, що у "Національному корпусі" після акцій у Києві та Черкасах заявили про зникнення п'яти активістів.