На Дніпропетровщині в селі Єлизаветівка з’явилася площа королеви Великобританії Єлизавети ІІ. Відповідне рішення ухвалили депутати місцевої ради "на знак вдячності та поваги щодо принципової позиції королеви з невизнання анексії українських територій", повідомив Радіо Свобода в середу сільський голова Максим Голосний.

За його словами, рішення було ухвалене з ініціативи депутатів сільради. Згодом на площі планують відкриття пам’ятного знаку.

"Депутатська комісія запропонувала зробити такий жест, адже українці ніколи не дякували так міжнародним партнерам за підтримку. Така ось низова ініціатива. Я підтримав. Тепер питання стоїть про відкриття пам’ятного знаку з емблемою королівської родини. Це буде в першому півріччі. Оскільки зображення членів королівської родини можливе лише за їхньої згоди і ця процедура є нешвидкою. Зараз ми працюємо над концепцією", – зазначив Максим Голосний.

За його словами, проект – неполітичний. На відкриття меморіального знаку планують запросити представників Великої Британії.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Фінансувати пам’ятний знак будемо не з бюджету, фінансувати його будуть підприємці, які є на території. Але одна умова – в них має бути кришталево чиста репутація", – додав Максим Голосний.

За його словами, площа Єлизавети ІІ в Єлизаветівці розташована перед сільрадою, вона невелика, включає парк і дитячий майданчик.

Раніше ми писали, що королева Великої Британії з'явилася на публіці у жахливому вигляді – з бордово-синюшною плямою на руці Єлизавета II приймала короля і королеву Йорданії, Абдаллу II і Ранію. Жителі Туманного Альбіону, після того, як побачили "фіолетову" руку своєї королеви, всерйоз занепокоїлися її станом.

"Боже ... Виглядає так, як ніби Її Величність поранила руку ... Сподіваюся, вона швидко загоїться, - написав один з користувачів Twitter.

Нагадаємо, 92-річна Єлизавета II нарешті остаточно вирішила, кому дістанеться корона. Королева повідомила своєму синові принцові Чарльзу, що він ніколи не зійде на трон. Замість нього монархами стануть принц Вільям і його дружина Кейт Міддлтон.

Як повідомляв портал Знай.ua, 92-річна королева Єлизавета II експериментує з іміджем.

Також Знай.ua писав, у Великобританії помилково заявили про смерть чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа.